Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να καταψύξετε σωστά τα ψάρια και τα κρεατικά σας

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να καταψύξετε σωστά τα ψάρια και τα κρεατικά σας

Η κατάψυξη των τροφίμων σας αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο, καθώς ένα λάθος μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα υγείας.

Η κατάψυξη είναι μια υγιεινή μέθοδος διατήρησης των τροφίμων δίχως συντηρητικά, η οποία ανακόπτει με φυσικό τρόπο τη δράση παραγόντων που προκαλούν αλλοιώσεις στα τρόφιμα.

Το κατεψυγμένο τρόφιμο διατηρεί την ποιότητα, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τη θρεπτική του αξία, εφόσον βέβαια έχει καταψυχθεί σωστά και δεν έχει αποψυχθεί καθόλου μέχρι να φτάσει η ώρα να το αποψύξετε και να το χρησιμοποιήσετε με ασφαλή τρόπο.

Tips για Ψάρια

Καθαρίζουμε, αφαιρώντας τα εντόσθια και τα βράγχια, αν δεν αφαιρεθούν τα εντόσθια, κατά την απόψυξη μπορεί αλλοιωθεί το ψάρι. Τα πλένουμε με νερό και τα σκουπίζουμε καλά.

Τα συσκευάζουμε χωρίς αέρα. Τα μικρά ψάρια και τα φιλέτα μπορούμε να τα συσκευάσουμε ένα ένα και έπειτα να τα τοποθετήσουμε μέσα σε σακούλα ή αλουμινόχαρτο. Τα μεγάλα ψάρια μπορούμε να τα καταψύξουμε σε σακούλα ή να τα βάλουμε σε ειδικό δοχείο.

Διατηρούνται από 3 μήνες, τα παχιά ψάρια έως 5 μήνες τα άπαχα.

Τα θαλασσινά πρέπει να συσκευάζονται σε αεροστεγή δοχεία.

Όσα έχουν συσκευασία μην την αφαιρέσετε. Όσα είναι σε δίσκους (από φελιζόλ) θα πρέπει να μπουν σε πλαστικές, χάρτινες ή αλουμινίου (κατάλληλες για κατάψυξη) σακούλες. Ο χρόνος ζωής τους είναι γύρω στους 3-4 μήνες.

Tips για Κρέας και κοτόπουλο

Αλλάζουμε τη συσκευασία του κρεοπωλείου και το τοποθετούμε σε ειδικές αεροστεγείς σακούλες, για κατάψυξη.

Στη συνέχεια, τα καθαρίζουμε καλά και αφαιρούμε τα εντόσθια γιατί δεν διατηρούνται καλά στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Το κρέας στην κατάψυξη μπορεί να συντηρηθεί μέχρι 12 μήνες, αλλά καλό είναι να το διατηρούμε στην κατάψυξη όχι πάνω από 6 μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να ξέρετε ότι κατά μέσο όρο, το μοσχαρίσιο κρέας διατηρείται για 6 μήνες, το βοδινό για 1 χρόνο, το κατσικίσιο, το πρόβειο για 3 μήνες, το χοιρινό για 6 μήνες και το κοτόπουλο για 5 μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.