Θα σας «σώσουν»: Tα κόλπα των σεφ για να ετοιμάσετε το γεύμα σας πιο γρήγορα

Θα σας «σώσουν»: Tα κόλπα των σεφ για να ετοιμάσετε το γεύμα σας πιο γρήγορα

Το φαγητό απ’ έξω κάνει κατά μέσο όρο να σας έρθει 30-40 λεπτά. Αυτό το διάστημα αναμονής -που μπορεί να σας οδηγήσει σε άσκοπα τσιμπολογήματα- θα μπορούσατε να το εκμεταλλευτείτε για να μαγειρέψετε κάτι εύκολο και γρήγορο.

Οι σεφ που έχουν μάθει να μαγειρεύουν σε πολύ αυστηρά χρονικά πλαίσια, έχουν πολύ χρήσιμες συμβουλες που θα σας λύσουν κυριολεκτικά τα χέρια!

Κάντε έναν προγραμματισμό!

Το μυστικό σε όλα είναι ο προγραμματισμός. Το ιδανικό είναι να έχετε έτοιμα τα υλικά σας από το πρωί και να έχετε στο νου σας τι θέλετε να μαγειρέψετε, ώστε να μπείτε κατευθείαν στην κουζίνα έπειτα από τη δουλειά και να φτιάξετε γρήγορα τη συνταγή που έχετε σχεδιάσει. Αν είναι να πρέπει να πάτε για ψώνια γιατί σας λείπουν τα μισά υλικά, τότε το delivery είναι σχεδόν μονόδρομος!

Αυτοσχεδιάστε!

Αυτό είναι κάτι που οι σεφ γνωρίζουν πολύ καλά και έχουν εξασκηθεί σε μεγάλο βαθμό. Όταν επιστρέψετε σπίτι, ανοίξτε το ψυγείο και το ντουλάπι σας, δείτε τι έχει μέσα και εξασκήστε τη δημιουργικότητά σας. Αν δεν είστε πολύ δημιουργικοί, μπορείτε να… παίξετε στα σίγουρα: μακαρόνια, πατάτες τηγανητές, αυγά τηγανητά ή βραστά, ομελέτα. Εύκολα και γρήγορα πιάτα αλλά και νόστιμα!

Βάλτε στη ζωή σας τον τρίφτη!

Ο τρίφτης είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στην κουζίνα μας, όταν θέλουμε να δώσουμε άρωμα στις συνταγές μας. Είναι όμως και πρακτικό και μπορεί να μας κάνει να εξοικονομήσουμε χρόνο. Τι συμβουλεύουν οι σεφ; Αντί να βγάζουμε βάσεις κοπής και μαχαίρια, που μετά θα πρέπει και να πλύνουμε, παίρνουμε τον μικρό μας τρίφτη χειρός και τρίβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στις παρασκευές μας. ετσι εξοικονομούμε χρόνο, χώρο και παίρνουμε και περισσότερα αρώματα από τα αρτύματά μας, ετοιμάζοντας εντέλει ένα πιο νόστιμο πιάτο.

Κάντε φίλο σας το αντικολλητικό χαρτί!

Είναι εύκολη λύση για τα ψησίματά σας να βάλετε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σας ώστε να διευκολύνετε στη συνέχεια το πλύσιμο των σκευών. Μπορείτε έτσι να ψήσετε εύκολα πατάτες και λαχανικά, αλλά και τα επιδόρπιά σας, όπως κουλουράκια και μπισκότα!

Ο πιο γρήγορος τρόπος να κόψετε τα μυρωδικά σας

Όταν η συνταγή απαιτεί σέλινο, μαϊντανό, βασιλικό και άλλα παρόμοια μυρωδικά, πρέπει να βρείτε τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο για να τα κόψετε. Ποιος είναι αυτός; Οι σεφ παίρνουν ένα μέρος από το ματσάκι (όσο κρίνουν με το μάτι), το ρολάρουν και το κάνουν σαν μπαλίτσα και στη συνέχεια το ψιλοκόβουν με ένα καλό μαχαίρι μέσα σε 3 λεπτά!

Βάλτε τον φούρνο μικροκυμάτων στο παιχνίδι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν δεν θέλετε να περιμένετε πολλή ώρα μέχρι να ψηθούν οι πατάτες σας, μπορείτε να δώσετε μια μικρή ώθηση στο μαγείρεμα με τον φούρνο μικροκυμάτων. Για την τέλεια τραγανή πατάτα, προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια παίρνετε μια ολόκληρη πατάτα και αφού την πλύνετε καλά, τη βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 7-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός της. Στη συνέχεια την κόβετε σε κομματάκια και τη βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο -πάνω σε αντικολλητικό χαρτί- για 5-7 λεπτά ακόμα! Και μετά είναι έτοιμη να την απολαύσετε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.