ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δείτε τι θα τρώμε το 2030 (βίντεο)

Δείτε τι θα τρώμε το 2030 (βίντεο)

Οι φόβοι για μια κλιματική αλλαγή κυριαρχούν στις επιστημονικές κοινότητες, οι οποίες αναζητούν λύση για την τροφή που θα καταναλώνουν τα κατ’ εκτίμηση 9 εκατ. πληθυσμός της γης το 2030.

Μια κλιματική αλλαγή μπορεί να επιφέρει μεγάλες επιπτώσεις στην καλλιέργεια τροφίμων έτσι ώστε οι άνθρωποι να αδυνατούν να καλύψουν την πιο βασική τους ανάγκη για να επιβιώσουν.

Έτσι, μια ομάδα ερευνητών στην Βραζιλία βρήκε μια διαφορετική λύση στο πρόβλημα αυτό.

«Η γεύση τους θυμίζει καρύδι ή φυστίκι. Είναι πραγματικά πολύ καλές και νόστιμες και η παρουσία τους δεν επηρεάζει την γεύση του ψωμιού» δήλωσε η ερευνήτρια Μίριαν Μιλάντο από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο Γρκάντε.

Η Μιλάντο κάνει λόγο για το μυστικό συστατικό που κάνει το ψωμί τόσο ιδιαίτερο: την Nauphoeta cinere, γνωστή και ως κατσαρίδα αστακός.

Οι κατασρίδες του εργαστηρίου χρειάζονται περίπου 75 μέρες για να ωριμάσουν πριν τη συγκομιδή. Στη συνέχεια, κονιοποιούνται και προστίθενται στο μείγμα του ψωμιού.

Η εντομοφαγία υπάρχει εδώ και χιλιετίες, αλλά έχει αγνοηθεί από τους δυτικούς πολιτισμούς ύστερα από την γεωργική επανάσταση.

«Τα έντομα δεν δημιουργούν απόβλητα. Αν σκεφτούμε την ποσότητα του νερού που χρειάζεται ένα έντομο για να αναπαραχθεί σε σύγκριση με την ποσότητα που απαιτείται για την κτηνοτροφία, είναι απείρως λιγότερη», επισημαίνει η Μιλάντο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.