ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιβεβαιώνεται ο «κανόνας των πέντε δευτερολέπτων» για το φαγητό που έπεσε στο πάτωμα

Επιβεβαιώνεται ο «κανόνας των πέντε δευτερολέπτων» για το φαγητό που έπεσε στο πάτωμα

Ο αστικός μύθος για το φαγητό, ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων, σχετικά με το αν πρέπει να φάει κανείς κάτι που έπεσε στο πάτωμα ή όχι- είναι τελικά αληθινός, σύμφωνα με έρευνα κατά την οποία σε δείγμα 2.000 ανθρώπων το 79% παραδέχθηκε πως έχει φάει φαγητό που έπεσε στο πάτωμα.

Ο καθηγητής Anthony Hilton, από το Πανεπιστήμιο Aston, δήλωσε πως πάντα υπάρχει κίνδυνος μικροβίων για ένα φαγητό που έπεσε στο έδαφος, ωστόσο όσο γρηγορότερα το πάρουμε από το πάτωμα τόσο πιο ασφαλές είναι να το καταναλώσουμε στη συνέχεια.

Ο καθηγητής επιβεβαιώνει τον «κανόνα των πέντε δευτερολέπτων» για τα φαγητά που έχουν πέσει στο πατωμα και λέει: «Τρώγοντας κάτι που έμεινε στο πάτωμα για λίγα μόνο δευτερόλεπτα μπορεί να είναι εντελώς ακίνδυνο». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Προφανώς βέβαια αν το φαγητό έχει καλυφθεί με βρωμιές που ενδεχομένως βρίσκονταν στο πάτωμα δεν πρέπε να το φάμε. Αν όμως δεν λερωθεί και μείνει για λίγα δευτερόλεπτα κάτω, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Η επιστήμη δείχνει ότι τα βακτήρια δεν περνάνε τόσο εύκολα στις τροφές», συνέχισε ο Hilton. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.