Γνωστός Ιταλός σεφ αποκαλύπτει πόσα λεπτά πρέπει να βράσουμε τα μακαρόνια για την τέλεια μακαρονάδα

Γνωστός Ιταλός σεφ αποκαλύπτει πόσα λεπτά πρέπει να βράσουμε τα μακαρόνια για την τέλεια μακαρονάδα

Τα μακαρόνια μπορεί να φαίνονται εύκολη υπόθεση αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Τελικά ο σωστός χρόνος βρασίματος ποιος είναι ;

Ο γνωστός Ιταλός σεφ Μάριο Μπατάλι, που έχουμε δει πολλές φορές στο Americas Iron Chef και είναι σπεσιαλίστας στην ιταλική κουζίνα που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε το μυστικό για τα «σωστά» μακαρόνια.

Το μυστικό, σύμφωνα με τον Μπατάλι είναι το εξής:

Μαγειρεύουμε πάντα τα ζυμαρικά ένα λεπτό λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στο κουτί. Έτσι, τα ζυμαρικά μας θα έχουν την τέλεια υφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και φυσικά η αποκάλυψη των μυστικών για την τέλεια μακαρονάδα δεν σταμάτησε εκεί. Το θέμα του al dente το λύσαμε. Πώς, όμως, θα πετύχουμε την τέλεια μακαρονάδα; Ο Μπατάλι λέει ότι μόλις βγάλουμε τα ζυμαρικά από τη φωτιά πρέπει να τα στραγγίσουμε και στη συνέχεια να τα βάλουμε στο σκεύος που φτιάχνουμε τη σάλτσα μας και να τα αφήσουμε να βράσουν μαζί για μόλις 40 δευτερόλεπτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.