Στο Phetchaburi, ο Sila Sutharat από την Ταϊλάνδη πουλάει ψημένα κοτόπουλα αλλά δεν τα μαγειρεύει όπως όλοι οι άλλοι.

Αντί για φούρνο ή μπάρμπεκιου με κάρβουνα, χρησιμοποιεί χίλιους μικρούς κινητούς καθρέφτες, οι οποίοι συγκεντρώνουν το ηλιακό φως σε μια ισχυρή δέσμη, προσανατολισμένη στο κρέας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κοτόπουλα να ψήνονται σε τουλάχιστον 300 βαθμούς Κελσίου.

Ο Sutharat συνήθιζε να ψήνει το κοτόπουλο πάνω σε ψησταριά με κάρβουνα. Όμως, όλα αυτά άλλαξαν το 1997, όταν τον «χτύπησε» μια δέσμη φωτός από το τζάμι ενός λεωφορείου που περνούσε. Από την επόμενη κιόλας στιγμή άρχισε να σκέφτεται πώς μπορεί κατ’ αυτόν τον τρόπο να ψήνει τα κοτόπουλα του.

«Είπαν ότι έχω τρελαθεί και ότι πως το ψήσιμο του κοτόπουλου με ηλιακή ενέργεια είναι αδύνατο», δήλωσε σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όμως, δεν πτοήθηκε. Έφτιαξε ένα πάνελ με χίλιους μικρούς κινητούς καθρέφτες. Το σύστημά του τού επιτρέπει να ψήνει ένα κοτόπουλο βάρους ενάμισι κιλού σε μόλις δέκα με δεκαπέντε λεπτά.

Ο Sutharat λέει ότι η εφεύρευση του μπορεί να παράγει μέχρι και 312 βαθμούς Κελσίου, γι’ αυτό φοράει πάντα μία μάσκα συγκολλητή όταν χειρίζεται τον ηλιακό του φούρνο.

Ο εκκεντρικός σεφ χρησιμοποιεί αυτήν τη μέθοδο ψησίματος εδώ και είκοσι χρόνια. Όπως λέει: «Είναι σχεδόν δωρεάν, μαγειρεύει το κοτόπουλο ομοιόμορφα και, το καλύτερο όλων, είναι 100% καθαρό».

τα οποία μαγειρεύει διαφορετικά απ’ ότι όλοι οι άλλοι.

Αντί για φούρνο ή μπάρμπεκιου με κάρβουνα, χρησιμοποιεί χίλιους μικρούς κινητούς καθρέφτες, οι οποίοι συγκεντρώνουν το ηλιακό φως σε μια ισχυρή δέσμη, προσανατολισμένη στο κρέας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κοτόπουλα να ψήνονται σε τουλάχιστον 300 βαθμούς Κελσίου.

Ο Sutharat συνήθιζε να ψήνει το κοτόπουλο πάνω σε ψησταριά με κάρβουνα. Όμως, όλα αυτά άλλαξαν το 1997, όταν τον «χτύπησε» μια δέσμη φωτός από το τζάμι ενός λεωφορείου που περνούσε. Από την επόμενη κιόλας στιγμή άρχισε να σκέφτεται πώς μπορεί κατ’ αυτόν τον τρόπο να ψήνει τα κοτόπουλα του.

«Είπαν ότι έχω τρελαθεί και ότι πως το ψήσιμο του κοτόπουλου με ηλιακή ενέργεια είναι αδύνατο», δήλωσε σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όμως, δεν πτοήθηκε. Έφτιαξε ένα πάνελ με χίλιους μικρούς κινητούς καθρέφτες. Το σύστημά του τού επιτρέπει να ψήνει ένα κοτόπουλο βάρους ενάμισι κιλού σε μόλις δέκα με δεκαπέντε λεπτά.

Ο Sutharat λέει ότι η εφεύρευση του μπορεί να παράγει μέχρι και 312 βαθμούς Κελσίου, γι’ αυτό φοράει πάντα μία μάσκα συγκολλητή όταν χειρίζεται τον ηλιακό του φούρνο.

Ο εκκεντρικός σεφ χρησιμοποιεί αυτήν τη μέθοδο ψησίματος εδώ και είκοσι χρόνια. Όπως λέει: «Είναι σχεδόν δωρεάν, μαγειρεύει το κοτόπουλο ομοιόμορφα και, το καλύτερο όλων, είναι 100% καθαρό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!