ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Coca-Cola: Καινούριο αναψυκτικό με… κάνναβη;

Coca-Cola: Καινούριο αναψυκτικό με…  κάνναβη;

Στην κάνναβη έχει στραφεί το ενδιαφέρον του γίγαντα των αναψυκτικών Coca-Cola.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο «Bloomberg», η Coca Cola εξετάζει μία πιθανή συνεργασία με την καναδική εταιρεία Aurora Cannabis για την παραγωγή ποτών με κάνναβη.

Η κίνηση αυτή είναι σε διερευνητική φάση και δεν είναι ακόμη σίγουρο αν θα ολοκληρωθεί. Αν τελικά οι δύο εταιρείες σφίξουν τα χέρια, τότε μία εταιρεία κολοσσός στο χώρο των ποτών θα έχει εντάξει το συγκεκριμένο ναρκωτικό στη παραγωγή των ποτών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Coca-Cola δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για την ψυχοτρόπο ουσία τς μαριχουάνας «THC» αλλά για την cannabidiol «CBD», η οποία χρησιμοποιείται σε προιόντα ευεξίας.

Το προτεινόμενο προϊόν θα επικεντρώνεται στην ανακούφιση από φλεγμονές, πόνο και κράμπες,όπως αναφέρει το Bloomberg.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές εάν το προιόν θα τεθεί προς πώληση στις ΗΠΑ ή μόνο στον Καναδά όπου έχει την έδρα της Aurora Cannabis.

Η Coca-Cola αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα σχετικά με τα σχέδιά της και τις συνομιλίες με την Aurora, ωστόσο, εξέδωσε την ακόλουθη γραπτή ανακοίνωση:

«Δεν δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά στη μαριχουάνα. Μαζί με πολλούς άλλους στον κλάδο των ποτών, παρακολουθούμε στενά την ανάπτυξη της μη ψυχοτρόπου CBD ως συστατικού σε ποτά λειτουργικής ευεξίας σε όλο τον κόσμο. Ο χώρος εξελίσσεται γρήγορα. Επί του παρόντος δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση».

Η Coca-Cola για τον κλάδο της μαριχουάνας είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ποτών στον κόσμο – συγκεκριμένα παράγει 1,9 δισεκατομμύρια από τις 60 δισεκατομμύρια μερίδες ποτού που καταναλώνονται καθημερινά.

Παράλληλα, έχει επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στον κλάδο των ποτών τα τελευταία χρόνια, με προϊόντα όπως ο καφές, το τσάι, το εμφιαλωμένο νερό, τα αλκοολούχα ποτά, και άλλα.

Υπενθυμίζεται ότι, μόνο μία άλλη εταιρεία ποτών δραστηριοποιείται στον κλάδο της μαριχουάνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Constellation Brands, η οποία κατέχει μερίδιο 9,9% στην καναδική εταιρεία μαριχουάνας Canopy Growth Corp. και σχεδιάζει να αναπτύξει η ίδια ποτά με κάνναβη), επιδιώκει να αποκτήσει ισχυρή παρουσία στον κλάδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.