ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά φαγητά και ποτά του κόσμου

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά φαγητά και ποτά του κόσμου

Το ακραίο και το υπερβολικό δεν έχει όρια και αυτό ισχύει και στον κόσμο του φαγητού. Σάς παρουσιάζουμε, λοιπόν, τον κατάλογο που συντάχθηκε από την online εταιρεία Lottoland που περιλαμβάνει μερικά από τα πιο υπερτιμημένα φαγητά και ποτά σε όλο τον κόσμο, το κόστος των οποίων τα καθιστά απλησίαστα για τους κοινούς θνητούς.

Έχουμε και λέμε:

Acqua Di Cristallo Tributo a Modigliani: Το πιο ακριβό μπουκάλι νερού έχει κόστος 48.788 ευρώ! Η αξία του είναι τόσο μεγάλη χάρη στο χειροποίητο 24 καρατίων μπουκάλι του, εμπνευσμένο από το έργο του Ιταλού καλλιτέχνη Amedeo Clemente Modigliani.

Chocolate Egg Dessert: Ξέχνα ό,τι ήξερες για τα σοκολατένια αβγά. Το συγκεκριμένο αβγό κοστίζει 28.463 ευρώ, καθώς είναι όλο φτιαγμένο από βρώσιμα φύλλα χρυσού. Προσφέρεται στο Lindeth Howe Hotel και όπως και τα υπόλοιπα είδη της λίστας δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο σοκολατένιο αβγό, αφού κρύβει ένα διαμαντένιο σοκολατένιο δαχτυλίδι 2.62 καρατίων σε ροζ χρυσό. Ό,τι πρέπει για πρόταση γάμου, αν θες βέβαια να ξεπαραδιαστείς για τα καλά…

Algonquin Hotel Martini: Αυτό το κοκτέιλ είναι επίσης γνωστό ως η «Δέσμευση του Martini», δεδομένου ότι συνοδεύεται από ένα πανάκριβο διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων. Το κόστος του, 8.130 ευρώ.

Legacy Salvatore: Πρόκειται για το πιο ακριβό ακριβό κοκτέιλ που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες και κοστίζει 7.046 ευρώ. Δημιουργήθηκε από τον θρυλικό μπάρμαν Salvatore Calabrese και περιείχε Clos de Griffier Vieux Cognac του 1778, είδος λικέρ του 1770, Dubb Orange Curacao του 1860 και ανγκοστούρα του 1900.

Fleurburger: Αυτό το burger δημιουργήθηκε από τον σεφ Hubert Keller και εκτός από εκλεκτό ψωμί αποτελείται από Wagyu βοείου κρέατος, φουά γκρα, μαύρη τρούφα, σάλτσα τρούφας και έρχεται στο τραπέζι με ένα μπουκάλι Chateau Petrus, το οποίο συνήθως πωλείται περίπου 2.000 ευρώ. Η «λυπητερή» σε αριθμούς; Kάτι παραπάνω από 4.000 ευρώ!

White Truffle & Gold Pizza: Σίγουρα σε κάποιο μενού έχεις δει σχετικά περίεργες περιγραφές, όμως, δύσκολα να έχεις πετύχει κάτι σαν και αυτό: «Αυτό δεν είναι απλά μια πίτσα, αυτό είναι ένα σημάδι από το θεό για να μας λέει πόσο μεγάλη είναι. Ή ίσως απλά μας λέει ότι ένας ανόητος και τα χρήματά του εύκολα χώρισαν». Η ομολογουμένως ακραία περιγραφή αναφέρεται σε πίτσα που κάθε άλλο παρά ταπεινή είναι… αφού το συνολικό της κόστος ξεπερνά λίγο πολύ τα 1900 ευρώ. Όσο για τα συστατικά της; Βιολογική βουβαλίσια μοτσαρέλα, βρώσιμα φύλλα χρυσού 24 καρατίων και άσπρες τρούφες.

Samundari Khazana Curry: Αυτό το πιάτο δημιουργήθηκε στο Bombay Brasserie του Λονδίνου και περιέχει ένα μίγμα από χαβιάρι, σαλιγκάρια της θάλασσας, έναν ολόκληρο αστακό και βρώσιμα φύλλα χρυσού. Κοστίζει 2.602 ευρώ.

Fortress Stilt Fisherman Indulgence Dessert: Ένα επιδόρπιο αξίας 11.791 ευρώ φτιαγμένο από ιταλική κασάτα, φύλλα χρυσού, ιρλανδική κρέμα, μάνγκο και ρόδι σε κομπόστα και σαμπάνια Dom Perignon.

230 Fifth Dog: Πρόκειται για hot dog από Wagyu βοείου κρέατος και άσπρες τρούφες. Κόστος, 1790 ευρώ.

Almas Caviar: Το χαβιάρι είναι γνωστό ότι είναι ακριβό. Όμως, το συγκεκριμένο χαβιάρι κοστίζει 27.649 ευρώ, γιατί προέρχεται από ένα σπάνιο τύπο ιρανικού ψαριού, το Beluga.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.