ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πίνεις «χρυσάφι» – Πόσο κοστίζουν οι πιο ακριβοί καφέδες του κόσμου

Πίνεις «χρυσάφι» – Πόσο κοστίζουν οι πιο ακριβοί καφέδες του κόσμου

Εσείς μπορεί να δίνετε 3-4 ευρώ για ένα πακέτο καφέ, κάποιοι που έχουν πιο εκλεπτυσμένο γούστο, όμως, μπορεί να τον… χρυσοπληρώνουν.

Το 99,9% των ενηλίκων δείχνει να μην μπορεί να κάνει βήμα χωρίς καφέ κάθε πρωί. Άλλος προτιμά λίγο εσπρέσο για να ξυπνήσει, άλλος φραπέ, κάποιοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στον καφέ φίλτρου χειμώνα-καλοκαίρι κι άλλοι επιλέγουν ένα παγωμένο φρέντο καπουτσίνο για να πάει καλά η μέρα. Σίγουρα, όμως, κανείς δεν έχει στο μυαλό του τους παρακάτω καφέδες, καθώς αν έπινε αυτούς καθημερινά, ο προϋπολογισμός θα έπεφτε αρκετά έξω.

Blue Mountain (Wallenford Estate, Τζαμάικα) – 45 ευρώ το μισό κιλό

Ο καφές αυτός, όπως υποδεικνύει και το όνομά του, καλλιεργείται στα Blue Mountains της Τζαμάικα και είναι γνωστός για την ήπια και λιγότερο πικρή γεύση του. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει κυκλοφορήσει πολύ κι έχει αποκτήσει φήμη σε διάφορα μέρη του κόσμου, κάτι που οδήγησε στην αύξηση της τιμής του, με το 80% να εξάγεται στην Ιαπωνία.

Fazenda Santa Ines (Minas Gerais, Βραζιλία) – 44 ευρώ το μισό κιλό

Καλλιεργείται στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στην πολιτεία Minas Geraiz και η παραγωγή του στη φάρμα Fazenda Santa Ines είναι αρκετά εντυπωσιακή, καθώς ακολουθούνται ακόμη παραδοσιακές τεχνικές, χωρίς καμία αυτοποιημένη διαδικασία να παρεμβαίνει. Κι όσο για τη γεύση του; Θυμίζει τη γλυκύτητα μούρων και καραμέλας.

El Injerto (Huehuetenango, Γουατεμάλα) – 44 ευρώ το μισό κιλό

Προέρχεται από την περιοχή Huehuetenango της Γουατεμάλας και το 2006 κέρδισε το βραβείο Cup of Excellence, το πιο σημαντικό βραβείο που αφορά την ποιότητα ενός καφέ. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου τυχαίο που η τιμή του φτάνει τα 44 ευρώ για μισό κιλό καφέ.

St. Helena Coffee Company’s Island (St. Helena, Νότιος Ατλαντικός) – 70 ευρώ το μισό κιλό

Το νησί της St. Helena βρίσκεται περίπου 1900 χιλιόμετρα από την ακτή της Αφρικής κι εκεί είναι που καλλιεργείται και παράγεται αυτός ο αρκετά πιο ακριβός από τους προηγούμενους καφές. Η δημοφιλία του οφείλεται στον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο οποίος τον εκθείαζε και μάλιστα φύτευε και ο ίδιος τους σπόρους του στο νησί St. Helena. Κι όποιος μπορεί να διαθέσει 70 ευρώ για μισό κιλό καφέ, θα μπορέσει να καταλάβει και περί τίνος πρόκειται.

Hacienda La Esmeralda (Boquete, Παναμάς) – 92 ευρώ το μισό κιλό

Καλλιεργείται αποκλειστικά στη μικρή πόλη Boquete του Παναμά κι έχει τόσο μοναδική γεύση, ώστε να τον απολαμβάνουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, παρά την «τσιμπημένη» τιμή του. Καλλιεργείται κυρίως στη σκιά παλιών δέντρων guava κι έχει λάβει ουκ ολίγες φορές την πρώτη θέση σε διαγωνισμούς καφέ του Παναμά, αλλά και της Αμερικής.

Luwak Coffee (Ινδονησία) – 140 ευρώ το μισό κιλό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αρκετά υψηλή τιμή αυτού του καφέ, αλλά και ο ασυνήθιστος τρόπος παραγωγής του χαρίζουν εύκολα την πρώτη θέση στον καφέ Luwak της Ινδονησίας. Ο καφές αυτός παράγεται από κόκκους καφέ, οι οποίοι έχουν πρώτα καταναλωθεί από αγριόγατα της Ινδονησίας, κάτι που σημαίνει ότι προέρχεται από τα… κόπρανα του ζώου. Οι κόκκοι αυτοί πρέπει να περάσουν από το πεπτικό σύστημα των συγκεκριμένων ζώων πριν ξεκινήσει η παραγωγή κι αυτό δικαιολογεί την τιμή τους, αλλά και τη φήμη τους σε όλο τον κόσμο. Εσείς θα τον δοκιμάζατε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.