ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παρίσι: Εστιατόρια και καφετέριες χρεώνουν όσους ακυρώνουν τελευταία στιγμή την κράτησή τους

Παρίσι: Εστιατόρια και καφετέριες χρεώνουν όσους ακυρώνουν τελευταία στιγμή την κράτησή τους

Στο δρόμο που έχουν χαράξει τα ξενοδοχεία που χρεώνουν όσους πελάτες ακυρώνουν τις κρατήσεις τους την τελευταία στιγμή ετοιμάζονται να βαδίσουν τα εστιατόρια και οι καφετέριες στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τους Times εκατοντάδες εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας υποχρεώνουν τους πελάτες τους να τους δίνουν τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών όταν κάνουν κράτηση ενώ έχουν ήδη αναρτηθεί και οι σχετικές πινακίδες που ενημερώνουν για την επιβολή του σχετικού «πέναλτι».

Ένα εστιατόριο επιβάλει ήδη χρέωση 100 ευρώ ανά άτομο για τραπέζι που ακυρώνεται για μεσημεριανό φαγητό και 200 ευρώ ανά άτομο για τραπέζι για βραδυνό φαγητό.

Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο μετά τις απώλειες που υφίστανται τα εστιατόρια από πελάτες που κάνουν κρατήσεις για πολλά τραπέζι και μετά τα ακυρώνουν χωρίς καμία προειδοποίηση προς την επιχείρηση.

«Αυτό συμβαίνει ακόμα και στα μεγαλύτερα εστιατόρια με πελάτες να προχωρούν σε ακυρώσεις χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για τις οικονομικές επιπτώσεις της πράξης τους» δηλώνει ο διευθυντής της ένωσης εστιατορίων Les Grandes Tables du Monde, Νικολά Σατενιέ.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της ιστοσελίδας κρατήσεων Zenchef οι απώλειες από τις ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής ισοδυναμούν με το 30% των εσόδων ενός εστιατορίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο Σατενιέ υποστήριξε ότι οι απώλειες για ένα εστιατόριο με αστέρι Μισελέν μπορούν να φτάσουν έως και τις 150.000 ευρώ ανά έτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.