Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να ξεροψήνεις τις τηγανητές πατάτες

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να ξεροψήνεις τις τηγανητές πατάτες

Τηγανητές πατάτες, τι καλύτερο από το να τις κάνεις τραγανές και έπειτα να ρίξεις μπόλικο αλάτι, ε; Ε λοιπόν όχι.

Ήρθε η ώρα να σου μιλήσουμε για το ακρυλαμίδιο. Το ακρυλαμίδιο παράγεται σε υψηλές θερμοκρασίες και η συγκέντρωσή του αυξάνει όσο πιο πολύ μαγειρεύεται ένα αμυλούχο τρόφιμο!

Το ακρυλαμίδιο εμφανίζεται σε πολύ μεγάλη ποσότητα σε υδατάνθρακες που μαγειρεύτηκαν για αρκετή ώρα, όπως οι τηγανητές πατάτες, τα τσιπς και άλλα καθώς προκαλούνται μεταλλάξεις στον οργανισμό. Στον άνθρωπο, το ακρυλαμίδιο είναι δυνητικά καρκινογόνος ουσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αγγλικός Οργανισμός Τυποποίησης Τροφίμων (FSA), συμβουλεύει τους καταναλωτές να βγάζουν τις πατάτες και το ψωμί, αμέσως μόλις αποκτήσουν χρυσό χρώμα, για να μειωθεί η πρόσληψη ακρυλαμιδίου και είναι σημαντικό να τις αφήνεις στο νερό για αρκετή ώρα πριν τις τηγανίσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.