ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διάσημες σοκολάτες: Πώς προέκυψαν οι ονομασίες τους;

Διάσημες σοκολάτες: Πώς προέκυψαν οι ονομασίες τους;

“Mars” είναι ο Άρης, το όνομα του οποίου δανείστηκαν οι αστρονόμοι για να ονομάσουν τον κοντινό μας πλανήτη. Νομίζατε πως η σοκολάτα αποτίει ένα φόρο τιμής στον πλανήτη; Kι όμως όχι! Πήρε το όνομά της από τον Φράνκλιν Μαρς, τον ιδρυτή της εταιρίας.

Η ίδια εταιρεία παρήγαγε και το Milky Way, του οποίου το όνομα στα αγγλικά σημαίνει γαλαξίας που όμως πάλι δεν είναι εμπνευσμένο από εκεί! Το όνομα προέρχεται απλώς από το όνομα ενός μιλκσέικ!

Έπειτα είναι η σοκολάτα Snickers! Πήρε το όνομά της από το άλογο της Ether, της κόρης του ιδιοκτήτη της εταιρείας.

Της ίδιας εταιρείας είναι και τα αγαπητά σε όλους καραμελάκια M&Ms!

To πρώτο Μ είναι το αρχικό γράμμα στο επίθετο της οικογένειας Μars, και το δεύτερο Μ είναι του Bruce Muri που συνεργάστηκε με τον κύριο Mars δίνοντας τη σοκολάτα του Hershey Chocolate!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Kαι η Kit Kat; Πήρε το όνομά της από έναν φούρναρη στο Λονδίνο που λεγόταν Christopher Catling. Ο αρτοποιός αυτός, τροφοδοτούσε μια λέσχη ευγενών που με τα χρόνια απέκτησε μάλιστα και όνομα προς τιμήν του! Kit Kat!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.