ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κι όμως τόσα χρόνια κόβαμε λάθος τα τυριά

Κι όμως τόσα χρόνια κόβαμε λάθος τα τυριά

Όχι δεν το βγάζουμε από το μυαλό μας! Υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να κόψεις κάθε είδος τυριού. Να πώς θα γίνεις και εσύ εξπέρ του είδους:

Στρογγυλά μαλακά τυριά
Θα πρέπει πρώτα να κόψουμε τη ρόδα σε τέταρτα και ύστερα κάθε κομμάτι στη μέση, ώστε κάθε μερίδα να είναι ίδια με την άλλη.

Ημίσκληρα τυριά με ορθογώνιο σχήμα
Κόβουμε κατά μήκος σε ίσα μέρη τα οποία στη συνέχεια χωρίζουμε στη μέση, κόβοντάς τα διαγώνια. Αν θέλουμε κύβους, που είναι ό,τι πρέπει για σαλάτες, απλά κοβούμε πάλι στη μέση τα ορθογώνια παραλληλόγραμμα κομμάτια που προέκυψαν αρχικά.

Κατσικίσια τυριά σε σχήμα κόλουρης πυραμίδας
Για ομοιόμορφες μερίδες, ξεκινάμε να κόβουμε από το κέντρο προς τα έξω, με διαγώνιες τομές.

Τριγωνικά τυριά
Χωρίζουμε το τρίγωνο σε ίσες μακρόστενες φέτες ξεκινώντας από τη μύτη του τριγώνου.

Τυριά σε ρόδα
Ξεκινάμε από το κέντρο και κόβουμε σε ίσα σφηνοειδή κομμάτια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ελληνικά τυριά
Για τη φέτα και γενικά τα τυριά που παράγονται σε σχήμα «μπαστούνι» ακολουθούμε τον κανόνα του ορθογώνιου τυριού κόβοντας σε μακρόστενα κομμάτια ή κύβους. Το ίδιο ισχύει και για τα ημίσκληρα τυριά σε παραλληλόγραμμο σχήμα, όπως το κασέρι. Τα τυριά που παράγονται σε κυλινδρικό σχήμα, όπως το μανούρι, το ανθότυρο, το ταλαγάνι και το μετσοβόνε, τα κόβουμε σε φέτες, αλλά και σε κύβους. Τα σκληρά τυριά σφηνοειδή μορφή όπως η γραβιέρα και το κεφαλοτύρι, μπορούν να κοπούν σε μακρόστενα ή σφηνοειδή κομμάτια, ενώ είθισται και να μπαίνουν ολόκληρα στο πλατό των τυριών ώστε ο καθένας να κόβει όσο θέλει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.