Γιατί η Coca Cola σε γυάλινο μπουκάλι έχει καλύτερη γεύση;

Γιατί η Coca Cola σε γυάλινο μπουκάλι έχει καλύτερη γεύση;

Για εκείνους που πίνουν coca cola θα έχουν προσέξει ότι υπάρχει διαφορά στη γεύση της, όταν καταναλώνεται από γυάλινο μπουκάλι, από ότι όταν καταναλώνεται από πλαστικό.

Ο λόγος είναι, ότι το συγκεκριμένο αναψυκτικό αντιδρά με τα πολυμερή της πλαστικής συσκευασίας, όπως δηλώνει η βιοχημικός Sarah Risch, στη βρετανική Mirror. Τα πολυμερή είναι στοιχεία που αποτελούν δομικά συστατικά της πλαστικής συσκευασίας, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούνται από μικρότερες ομάδες στοιχείων.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο, τα πολυμερή της πλαστικής συσκευασίας απορροφούν μέρος από τα συστατικά που προσφέρουν τη γεύση του γνωστού αναψυκτικού.

Είναι γνωστό ότι σχεδόν όλες οι εταιρείες παραγωγής τροφίμων και ποτών προσπαθούν να αποφύγουν την πρόκληση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των συσκευασιών και των προϊόντων τους, η ακεταλδεΰδη όμως, όπως είναι το όνομα του προαναφερθέντος πολυμερούς, μπορεί να επηρεάσει τα ποτά και να αλλάξει τη γεύση τους.

Από την άλλη, το γυαλί σαν υλικό είναι περισσότερο αδρανές και άρα διατηρεί την πιο «φυσική» γεύση της coca cola.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το φαινόμενο αλλαγής της γεύσης όλων των ποτών και των αναψυκτικών έχει να κάνει κατά πολύ με τη συσκευασία στην οποία βρίσκονται, ενώ εξίσου πιθανό είναι το ίδιο προϊόν, να έχει διαφορετική γεύση ανάλογα με τη συσκευασία αποθήκευσης του. Όσον αφορά την coca cola, μιας και είναι ένα ευρέως διαδεδομένο αναψυκτικό, είναι περισσότερο διακριτική η διαφορά στη γεύση της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.