Να τι να πίνετε μετά το σουβλάκι για να μην παχαίνετε

Να τι να πίνετε μετά το σουβλάκι για να μην παχαίνετε

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS ONE» δείχνει πώς μπορούμε να εξουδετερώσουμε ένα λιπαρό γεύμα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι ο χυμός από γκρέιπφρουτ (χωρίς πολτό) είναι πιο αποτελεσματικός από το νερό στη διατήρηση του βάρους έπειτα από την κατανάλωση ενός γεύματος με πολλά λιπαρά.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό ύστερα από ένα πείραμα που έκαναν σε ποντίκια: χώρισαν τα πειραματόζωα σε έξι υποομάδες και τους έδιναν συγκεκριμένη ποσότητα λιπαρών και συνολικών θερμίδων για 100 ημέρες. Έπειτα από κάθε γεύμα τούς έδιναν είτε χυμό από γκρέιπφρουτ διαλυμένο σε νερό (σε διαφορετικές συγκεντρώσεις) είτε νερό.

Όσα ποντίκια κατανάλωναν τα περισσότερα λιπαρά και έπιναν στη συνέχεια τον χυμό πήραν κατά 18% λιγότερο βάρος και παράλληλα παρουσίασαν σημαντική πτώση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους, σε σύγκριση με τα ποντίκια που έπιναν νερό.

Στα ποντίκια που δεν κατανάλωναν πολλά λιπαρά δεν παρατηρήθηκε σημαντική επίδραση στο βάρος έπειτα από την κατανάλωση του χυμού, γεγονός που υποδεικνύει πως τα συστατικά του γκρέιπφρουτ αλληλεπιδρούν συγκεκριμένα με τα λιπαρά, ώστε να αποτρέψουν την αύξηση του βάρους.

Αναμένονται περισσότερες μελέτες, ώστε να αποσαφηνιστεί ο ρόλος του φρούτου στο αδυνάτισμα και να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εξίσου αποτελεσματικό στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, δεν βλάπτει να το δοκιμάσετε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.