Aυτές είναι οι 11 τροφές που μας κάνουν να πεινάμε και να τρώμε περισσότερο

Aυτές είναι οι 11 τροφές που μας κάνουν να πεινάμε και να τρώμε περισσότερο

Έχετε σκεφτεί αν όταν πεινάτε, επιλέγετε τις σωστές τροφές για να χορτάσετε; Όπως φαίνεται, υπάρχουν μερικά φαγητά που ανοίγουν ακόμα περισσότερο την όρεξη, με αποτέλεσμα να σας κάνουν να τρώτε παραπάνω.

Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι 11 επικίνδυνες τροφές, που αντί για κορεσμό, προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη πείνα.

1. Λευκό ψωμί
Ανεβάζει τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα.

2. Χυμοί
Στην αρχή ανεβάζουν, αλλά έπειτα ρίχνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

3. Αλκοόλ
Ρίχνει τα επίπεδα λεπτίνης, που είναι υπεύθυνη για τον περιορισμό της πείνας.

4. Αλμυρά σνακ
Προκαλούν όρεξη για γλυκό, επειδή καταναλώνονται γρήγορα, ενώ ρίχνουν και τα επίπεδα ινσουλίνης.

5. Τα γεύματα από fast food
Περιέχουν τρανς λιπαρά, που ανοίγουν την όρεξη.

6. Τα MSG
Χημικές ουσίες που προστίθενται σε πολλά φαγητά, όπως στις κονσέρβες, για ενίσχυση της γεύσης. Αυξάνουν την όρεξη κατά 40%, καθώς επιδρούν όπως η λεπτίνη.

7. Λευκά μακαρόνια
Δρουν όπως ακριβώς το λευκό ψωμί, αλλά θεωρούνται πιο ύπουλα, γιατί μπορούν να καταναλωθούν σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

8. Σούσι
30 μόνο γραμμάρια ρυζιού ισοδυναμούν με την κατανάλωση τριών φετών ψωμιού, το οποίο επιφέρει τις συνέπειες που σχολιάσαμε παραπάνω.

9. Γλυκαντικά
Προετοιμάζουν τον εγκέφαλο για γλυκό, αλλά τον απογοητεύουν, γι’ αυτό και μέσα στην ημέρα αυξάνεται η επιθυμία σας για γλυκό, ώστε να επέλθει ισορροπία.

10. Παιδικά δημητριακά
Επειδή φτιάχνονται από αλεύρι, όπως το λευκό ψωμί, προκαλούν αυξομειώσεις στα επίπεδα ινσουλίνης, ενώ η κατανάλωση παρόμοιων τροφών τόσο υψηλής συγκέντρωσης υδρογονανθράκων το πρωί, που τα επίπεδα κορτιζόνης είναι ψηλά, είναι μια διπλή επίθεση στον μεταβολισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

11. Πίτσα
Ο συνδυασμός λευκού αλευριού με τα επεξεργασμένα τυριά και τα συντηρητικά, που ρίχνουν τα επίπεδα του σακχάρου, μειώνει τον ρυθμό παραγωγής των ορμονών του κορεσμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.