ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτό είναι το «κόλπο» για να μαλακώσετε το σκληρό κρέας

Αυτό είναι το «κόλπο» για να μαλακώσετε το σκληρό κρέας

Βάλατε όλη σας τη μαεστρία, διαβάσατε τον τσελεμεντέ, πήρατε τηλέφωνο ακόμη και τη μαμά σας για να μάθετε πώς μαλακώνει το κρέας, αλλά αυτό τίποτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε πώς μπορείτε να το κάνετε μαλακό σαν βούτυρο!

  • Πάντα από την προηγούμενη ημέρα πρέπει να προηγείται μια μαρινάδα με ένα όξινο συστατικό (π.χ κρασί, λεμόνι, ούζο ή και μαγειρική σόδα)
  • Το τσιγάρισμα γίνεται πάντα σε πολύ δυνατή φωτιά (κλειδώνονται όλοι οι χυμοί και η υγρασία του κρέατος)
  • Στο βράσιμο, ειδικότερα στα κοκκινιστά, προσθέτουμε 1/2 με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (οι ίνες του κρέατος χαλαρώνουν και δεν τεντώνουν σε έντονη θερμοκρασία).
  • Αν το κρέας είναι για το φούρνο, και ειδικότερα στο γιουβέτσι, προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα ή αντίστοιχα αν έχουμε μόνο ψήσιμο, χωρίς σάλτσες, 10 λεπτά πιο πριν τυλίγουμε το κρεατάκι μας με φέτες από ακτινίδιο (προσοχή, μόνο 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και μόνο για 10 λεπτά με το ακτινίδιο).
  • Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και μπίρα, η οποία είναι ένα σπουδαίο μαλακτικό για τα σκληρά κομμάτια κρέατος. Ρίξτε ένα κουτάκι πάνω από το κρέας και αφήστε το να μουλιάσει μέσα για περίπου μία ώρα πριν από το μαγείρεμα. Ακόμα καλύτερα, να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.