ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Ιδιοκτήτης εστιατορίου βρήκε μπλε αστακό – Δεν πίστευε στα μάτια του (φωτο)

ΗΠΑ: Ιδιοκτήτης εστιατορίου βρήκε μπλε αστακό – Δεν πίστευε στα μάτια του (φωτο)

Δεν πίστευε στα μάτια του ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στη Μασαχουσέτη, όταν είδε έναν μπλε αστακό, ανάμεσα στα θαλασσινά που ήρθαν με την παραγγελία του.

Ο μπλε αστακός, βρισκόταν ανάμεσα στους υπόλοιπους αστακούς που είχε παραγγείλει για το εστιατόριό του Arnold’s Lobster and Clam Bar, στο Eastham της Μασαχουσέτης.

«Μόλις τον είδα, είπα, νομίζω ότι έχουμε κάτι ιδιαίτερο εδώ. Δεν μπορούσα να πιστέψω το χρώμα», είπε ο Νίκερσον, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Όλοι είχαν μαζευτεί τριγύρω του, το κοιτούσαν και αναρωτιόντουσαν πώς έγινε αυτό», συμπλήρωσε.


Χάρισε τον μπλε αστακό σε ενυδρείο
Οπως είπε, κράτησε τον μπλε αστακό για λίγο καιρό στο εστιατόριό του για να πάει κόσμος και να τον δει, ενώ στη συνέχεια τον χάρισε στο ενυδρείο του St. Louis. Με την κίνησή του αυτή, να αφήνει τους επισκέπτες να θαυμάσουν τον σπάνιο αστακό, ελπίζει να εμπνεύσει τις νεότερες γενιές, να εκτιμήσουν τη θαλάσσια ζωή.

«Θέλω τα παιδιά να δουν… (και) να ενδιαφερθούν για τη θαλάσσια ζωή και αυτός είναι ένας τρόπος να τους κάνω να ενθουσιαστούν», δήλωσε ο Νίκερσον. «Ίσως κάποιος να γίνει ο επόμενος θαλάσσιος βιολόγος», πρόσθεσε.


Παρ’ όλο που πολλοί τον παρακίνησαν να τον απελευθερώσει και να τον αφήσει πίσω στη θάλασσα, ο Νίκερσον είπε ότι δεν πιστεύει ότι αυτό είναι εφικτό, επειδή τα νερά που περιβάλλουν το Cape Cod (ακρωτήριο της Μααχουσέτης) έχουν αμμώδη πυθμένα. Αυτό πιθανώς θα δυσκόλευε τον αστακό στην επιβίωσή του.

«Δεν υπάρχει χώρος για να κρυφτεί ο αστακός, τους αρέσουν οι βραχώδεις πυθμένες και επίσης υπάρχουν χιλιάδες παγίδες αστακών εκεί έξω τώρα», δήλωσε ο Νίκερσον. «Είμαι βέβαιος ότι θα τον ξαναψαρέψουν».

Οι μπλε αστακοί είναι εξαιρετικά σπάνιοι
Περίπου 1 στα 2 εκατομμύρια αστακούς είναι μπλε, λέει το Ινστιτούτο Αστακών του Πανεπιστημίου του Μέιν.

Οι αστακοί είναι συνήθως κοκκινωποί καφέ ή πρασινοκαφέ και ο σπάνιος μπλε χρωματισμός αυτού του αστακού προέρχεται από ένα γενετικό ελάττωμα που προκαλεί το ζώο να υπερπαραγάγει μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη, σύμφωνα με το ινστιτούτο αστακών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν είναι πρώτη φορά που ένας μπλε αστακός εντοπίζεται στα νερά της Μασαχουσέτης. Πριν από λίγα χρόνια, ένας ψαράς είχε πιάσει στα δίχτυα του έναν μπλε αστακό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.