ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνταγή της ημέρας: Παγωτό sandwitch

Συνταγή της ημέρας: Παγωτό sandwitch

ΥΛΙΚΑ
170 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ (24 τμχ.)

70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

600 ml. κρέμα γάλακτος πλήρης, παγωμένη

400 ml. ζαχαρούχο γάλα

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό μπολ με τη μέθοδο μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

2. Στη συνέχεια αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς. Μόλις η κρέμα αρχίζει και αφρίζει, προσθέτουμε σε δόσεις τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσέχουμε να μην παρα-χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος και κόψει.

3. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει ελαφρώς και να γίνει ένα λείο και αφράτο μείγμα. Έπειτα ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη.

4. Παίρνουμε ένα ορθογώνιο βαθύ σκεύος 22 x 33 εκ. στρώνουμε στον πάτο του δύο φύλλα μεμβράνης τα οποία προεξέχουν από όλες τις πλευρές περίπου 10 εκ. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη μισή ποσότητα των μπισκότων (12) το ένα δίπλα από το άλλο αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.

5. Αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού μέσα στο ταψί πάνω από τα μπισκότα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.

6. Απλώνουμε πάνω από την επιφάνεια του μείγματος τα υπόλοιπα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο και τυλίγουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει. Τοποθετούμε το σκεύος στην κατάψυξη για 4-5 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει πολύ καλά το παγωτό.

7. Μόλις είναι έτοιμο το παγωτό, αφαιρούμε το σκεύος από την κατάψυξη και προσεκτικά ξεφορμάρουμε το παγωτό από το ταψί, χρησιμοποιώντας τη μεμβράνη για βοήθεια

8. Με ένα ίσιο μαχαίρι κόβουμε το περιεχόμενο του ταψιού σε 12 ίσια κομμάτια και σερβίρουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tip: Προσέχουμε να μην είναι πολύ καυτή η σοκολάτα όταν την προσθέσουμε στο παγωτό ώστε να μην κόψει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.