Να γιατί δεν πρέπει να τυλίγουμε τα τυριά με μεμβράνη τροφίμων

Να γιατί δεν πρέπει να τυλίγουμε τα τυριά με μεμβράνη τροφίμων

Τα τυριά είναι το νούμερο ένα τρόφιμο που αγοράζετε σε ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές που καταναλώνονται. Για αυτό και πρέπει να συντηρείται σωστά. Πρέπει να βρίσκεται εντός ψυγείου και μακριά από τα τοιχώματά του.

Πολλοί από εμάς για εξοικονόμηση χώρου, τυλίγουμε το τυρί με μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στο ψυγείο, αντί να το τοποθετήσουμε σε ένα αεροστεγές τάπερ.

Αυτή η φαινομενικά έξυπνη κίνηση, είναι επικίνδυνη, γιατί η μεμβράνη συγκρατεί την υγρασία του τυριού, με αποτέλεσμα η τάση για μούχλα στο τυρί να επιταχύνεται.

Αυτό συνεπάγεται κίνδυνο από την κατανάλωσή του, αφού πολλές φορές η μούχλα είναι δυσδιάκριτη με μια πρώτη ματιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνο πέρσι διαπιστώθηκαν 214 δηλητηριάσεις από κατανάλωση τυριού σε νοσοκομεία της κεντρικής Ευρώπης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.