ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τι είναι ο ανθός αλατιού; – Το δημοφιλές μπαχαρικό που λίγοι γνωρίζουν

Τι είναι ο ανθός αλατιού; – Το δημοφιλές μπαχαρικό που λίγοι γνωρίζουν

Σε φυσικό ολόλευκο χρώμα, με μορφή σαν αυτή του αφρού και αρκετή υγρασία, ο ανθός αλατιού ή fleur de sel, όπως το ονομάζουν οι Γάλλοι, είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν άριστης ποιότητας, που κάποιοι ίσως δικαίως το θεωρούν τον βασιλιά του αρτύματος.

Πρόκειται για ένα απόλυτα φυσικό υλικό, αφού δεν περνά από καμία επεξεργασία, όπως πλύση ή προσθήκη ιωδίου ή λοιπών ουσιών που θα βελτιώσουν τη ροή ή το χρώμα του.

Συλλέγεται προσεκτικά με τα χέρια από την κορυφή του αλατιού της αλυκής και τυποποιείται σε μικρές ποσότητες σε διάφορα μέρη του κόσμου, με πιο ξακουστά την Ελλάδα (π.χ. λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου), τη Γαλλία, την Πορτογαλία κ.ά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γκουρμέ προϊόν, που αφήνει μια έντονα θαλασσινή επίγευση, σαν μια έκρηξη ιωδίου στο στόμα! Διαλύεται όμως πιο εύκολα από το κοινό αλάτι, οπότε καλύτερα να τον προσθέσουμε λίγο πριν από το τέλος ή στο τέλος του μαγειρέματος. Αξίζει να τον πασπαλίσετε πάνω από μια ντομάτα κομμένη γαρίφαλο, σε σαλάτες ή οποιοδήποτε ψητό κρέας. Θα τους δώσει εξαιρετική γεύση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.