Πατατάκια: Πότε και πως ανακαλύφθηκαν;

Πατατάκια: Πότε και πως ανακαλύφθηκαν;

Ο George Speck γεννήθηκε το 1822 στη λίμνη Saratoga, στο Saratoga Springs, στη Νέα Υόρκη. Ο Speck υιοθέτησε το παρατσούκλι “Crum”, δεδομένου ότι ήταν ένα όνομα που ο πατέρας του χρησιμοποίησε στη δική του καριέρα ως jockey.

Ως νεαρός, ο George εργάστηκε ως οδηγός όταν συνειδητοποίησε ότι είχε ένα ιδιαίτερο ταλέντο για το μαγείρεμα και έγινε μάγειρας. Το 1853 λοιπόν, ένας πλούσιος πελάτης μπήκε πεινασμένος στο Moons Lake House, εστιατόριο στις όχθες της λίμνης Saratoga στη Saratoga Springs της Νέας Υόρκης, στο εστιατόριο που δούλευε ως μάγειρας ο George Speck.

Εκείνη τη στιγμή, οι τηγανιτές πατάτες (γαλλικές τηγανιτές πατάτες) σερβίρονται συνήθως σε χοντρές φέτες κομμένες σύμφωνα με την γαλλική παράδοση.Ο πλούσιος λοιπόν πελάτης έστελνε πίσω στην κουζίνα διαρκώς τη μερίδα του, ζητώντας να τεμαχιστούν λεπτότερα οι πατάτες του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο George, που δεν πολυανεχόταν τέτοιες συμπεριφορές αποφάσισε να φτιάξει φέτες τόσο λεπτές όσο ένα φύλλο χαρτί, οι οποίες όταν τηγανίστηκαν έγιναν αρκετά τραγανές, και ήταν αδύνατο να φαγωθούν με το πιρούνι. Σκοπεύοντας να διδάξει τον πλούσιο πελάτη ένα μάθημα καλής συμπεριφοράς, περίμενε την ώρα που θα έπρεπε να δικαιολογήσει την μερίδα που είχε φτιάξει αλλά, ο πελάτης ενθουσιάστηκε. Τις επόμενες μέρες και άλλοι ερχόντουσαν και ζητούσαν τις λεπτές πατάτες Saratoga του Crum. Μόλις είχαν γεννηθεί τα πατατάκια…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.