Τηγανητός αέρας: Το νέο πιάτο που σερβίρει εστιατόριο στην Ιταλία – Δεν φαντάζεστε πως φτιάχνεται (βίντεο)

Τηγανητός αέρας: Το νέο πιάτο που σερβίρει εστιατόριο στην Ιταλία – Δεν φαντάζεστε πως φτιάχνεται (βίντεο)

Ένα ιταλικό εστιατόριο δημιούργησε ένα μοναδικό πιάτο που έγινε σε χρόνο ρεκόρ διάσημο σε όλο τον κόσμο κυρίως λόγο του ονόματος του που είναι…τηγανητός αέρας. Ξέρουμε ότι θα σας έρθει στο μυαλό η φράση “αέρας κοπανιστός” αλλά το συγκεκριμένο είναι πραγματικό.

Το πιάτο, γνωστό στα ιταλικά ως “Aria Fritta”, σερβίρεται από το εστιατόριο Feva στο Castelfranco Veneto της βόρειας Ιταλίας και έχει σχεδιαστεί για να θυμίζει στους πελάτες την εμπειρία του να βρίσκονται σε ένα βουνό και να αναπνέουν φρέσκο ​​αέρα.

Στην πραγματικότητα ο “τηγανητός αέρας” φτιάχνεται με φλούδα ταπιόκας η οποία πρώτα βράζεται, μετά ψήνεται και στο τέλος τηγανίζεται. Αφού στεγνώσει για αρκετή ώρα, για να φύγει το λάδι, γεμίζεται για περίπου 10 λεπτά με αέριο όζοντος.

Οι σεφ λένε ότι η διαδικασία όχι μόνο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση, αλλά θυμίζει τον καθαρό αέρα που αναπνέουμε σε σημεία με υψηλό υψόμετρο.

Στη συνέχεια προσθέτουν στο πιάτο μπλε αλάτι, που αντιπροσωπεύει τον ουρανό, το τοποθετούν πάνω σε μαλλί της γριάς και σερβίρεται με σπόρους μαιντάνου, σέσκου και vegan chia.

Δείτε το video:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.