ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Να πως να διατηρήσετε για πολύ καιρό τις πατάτες σε καλή κατάσταση – Θα είναι σαν φρέσκες για μήνες

Να πως να διατηρήσετε για πολύ καιρό τις πατάτες σε καλή κατάσταση – Θα είναι σαν φρέσκες για μήνες

Οι πατάτες είναι πραγματικό πασπαρτού για το καθημερινό τραπέζι, καθώς αποτελούν πολύτιμη πρώτη ύλη για κάθε είδους γεύμα, μεσημεριανού ή βραδινού.

Μάλιστα, τείνουν να διατηρούνται πιο πολύ από τα υπόλοιπα λαχανικά, αρκεί όμως να τις αποθηκεύουμε με τον σωστό τρόπο, ώστε να μην εμφανίσουν ρίζες ή μούχλα.

Tip: Πριν τις αγοράσετε, βεβαιωθείτε ότι είναι σφιχτές στην αφή, δεν έχουν φθορές από χτυπήματα ή τον καιρό και δεν έχουν εμφανίσει ήδη ρίζες.

Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε τις πατάτες, για να διατηρούνται φρέσκες για περισσότερο καιρό.

Αποθηκεύστε τις πατάτες σε δροσερό μέρος

Για να διατηρήσετε την ποιότητα αλλά και τη γεύση τους για περισσότερο καιρό, τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος, καθώς και μακριά από συσκευές που υπερθερμαίνονται, όπως ψυγείο ή καταψύκτη. Επίσης, αποφύγετε το κλασικό μέρος κάτω από τον νιπτήρα, καθώς ενδέχεται να μαζέψουν υγρασία. Με αυτόν τον τρόπο, καθυστερείτε και την εμφάνιση ριζών και τις διατηρείτε φρέσκες για πιο πολύ καιρό. Αποφύγετε το φως του ήλιου καθώς ίσως τις κάνει να πρασινίσουν και θα χαλάσει η γεύση τους.

Μη βάζετε τις πατάτες στο ψυγείο

Αν και οι πατάτες θέλουν να δροσιά, η απόθηκευσή τους στο ψυγείο ή στην κατάψυξη δε συνίσταται, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μετατρέπουν το άμυλο σε γλυκόζη και αλλοιώνεται η γεύση και η υφή τους όταν μαγειρευτούν. Όπως είπαμε και πιο πάνω, ένα δροσερό μέρος, όπως η αποθήκη σας, το γκαράζ ή ένα κελάρι είναι ό,τι πρέπει. Αν παρόλα αυτά έτυχε να τις έχετε στο ψυγείο, αφήστε τις να επιστρέψουν σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς έτσι ίσως να αποφύγετε κάποια αλλοίωση στο χρώμα ή τη γεύση.

Αφήστε τις πατάτες να… αναπνεύσουν

Μην κλείνετε τις πατάτες σε πλαστική σακούλα ή σε κάποιο τάπερ ή σκεύος με καπάκι, καθώς θα συσσωρευτεί υγρασία, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν ρίζες και μούχλα. Μια καλή ιδέα είναι να τις βάλετε είτε σε μια μεγάλη φρουτιέρα ή σε μια χάρτινη σακούλα, η οποία θα επιτρέπει στις πατάτες να «αναπνεύσουν». Επίσης, μην πλύνετε τις πατάτες πριν τις αποθηκεύσετε, καθώς το νερό που ίσως μείνει επάνω τους, ευνοεί την ανάπτυξη και φυτρών.

Κρατήστε τις πατάτες μακριά από άλλα φρούτα και λαχανικά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο ωριμάζουν, τα φρούτα και τα λαχανικά, όπως τα κρεμμύδια και τα μήλα. τείνουν να απελευθερώνουν αιθυλένιο, το οποίο αν απορροφήσουν οι πατάτες, θα μουχλιάσουν και θα εμφανίσουν φύτρες πιο γρήγορα. Κρατήστε, λοιπόν, τις πατάτες μόνες τους σε κάποιο δροσερό μέρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.