Να τι τρώνε για πρωινό σε διάφορες χώρες του κόσμου

Να τι τρώνε για πρωινό σε διάφορες χώρες του κόσμου

Το πρωινό, λένε, είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας για αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας. Διαφορετικά είδη πρωινού με ποικιλία επιλογών ξεχωριστές γεύσεις και στησίματα γίνονται πρωταγωνιστές και δίνουν ταυτότητα σε κάθε χώρα.

Ας δούμε τι πρωινό τρώνε σε διάφορες χώρες του κόσμου…

Βενεζουέλα, Cachapas

Οι Cachapas είναι γλυκές κρέπες καλαμποκιού που συνήθως είναι γεμισμένες με μαλακό τυρί.

Δυτική Ινδία: Kande Pohe

Ρύζι και νιφάδες δημητριακών ψημένες με τσίλι, κρεμμύδι, μουστάρδα, κύμινο και κάρυ. Μερικές φορές, το πιάτο σερβίρεται και με κουάκερ.

Ουγκάντα: Katogo

Το Katogo αποτελείται από πράσινες μπανάνες που έχουν ξεφλουδιστεί και μαγειρευτεί σε συνδυασμό με ένα είδος σάλτσας από βόειο κρέας και φασόλια ή καλαμπόκι.

Τουρκία: Menemen

Στην Τουρκία, το πρωινό αποτελείται από ομελέτα με ντομάτες, μπαχαρικά και ελαιόλαδο.

Ελβετία: Μούσλι

Οι Ελβετοί απολαμβάνουν μούσλι για πρωινό που αποτελείται από ένα μείγμα δημητριακών νιφάδων βρώμης, αποξηραμένων φρούτων και συχνά συνοδεύεται με γιαούρτι.

Σουηδία: Smörgås

Το smörgås είναι ένα ανοιχτό σάντουιτς που περιέχει βούτυρο, ζαμπόν, τυρί, μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα και βραστό αυγό.

Ισπανία: Churros με σοκολάτα

Στην Ισπανία, το πρωινό αποτελείται συνήθως churros – που είναι μακριές λωρίδες ζύμης σου που είναι τηγανητές – βυθισμένα σε μια παχιά σάλτσα σοκολάτας.

Νότια Αφρική: Putu Pap

Το Putu Pap είναι ένα είδος μπάρας που αποτελείται από κουάκερ, αλεύρι και νερό, που τρώγονται συνήθως με γάλα και ζάχαρη.

Πολωνία: Kanapki

Το πρωινό στην Πολωνία αποτελείται από ψωμάκια, βούτυρο και μαρμελάδα ή από τυρί, ζαμπόν, λουκάνικα και αυγά.

Κάτω Χώρες: Hagelslag

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις Κάτω Χώρες, εκτός από τις κλασικές επιλογές πρωινού, οι ντόπιοι απολαμβάνουν hagelslag, που είναι μια φέτα ψωμιού του τοστ με τρούφα σοκολάτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.