Γιατί πρέπει να αφήνετε την πίτα να κρυώσει πριν την κόψετε;

Γιατί πρέπει να αφήνετε την πίτα να κρυώσει πριν την κόψετε;

Ποιο είναι το δυσκολότερο-και σημαντικότερο- βήμα που δεν πρέπει να παραλείψετε όταν φτιάχνετε μια πίτα; Το να την αφήσετε να «ξεκουραστεί», δηλαδή να κρυώσει αρκετά πριν την κόψετε. Γνωρίζετε όμως το γιατί;

Μια καλοφτιαγμένη πίτα, γλυκιά ή αλμυρή, θέλει το χρόνο της για να πετύχει η συνταγή αλλά να φτάσει και σωστά σερβιρισμένη στο πιάτο. Για να γίνει αυτό, πρέπει οπωσδήποτε να την αφήσετε να κρυώσει για αρκετή ώρα και όταν λέμε να κρυώσει, πρέπει να κρυώσει καλά διαφορετικά ο κόπος σας μάλλον θα πάει χαμένος όταν την κόψετε την ώρα του σερβιρίσματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάντε το εικόνα: Φρεσκοψημένη κερασόπιτα, με ολόκληρα, ζουμερά κομμάτια κερασιών για γέμιση. Τη βγάζετε ζεστή από το φούρνο, μοσχοβολάει όλο το σπίτι και φυσικά δεν είναι και τόσο εύκολο να περιμένετε μέχρι να την απολαύσετε με έναν αρωματικό καφέ. Κάνετε το λάθος λοιπόν και την κόβετε. Αποτέλεσμα; Θρυμματίζεται η ζύμη, διαλύεται η πίτα και ξεχειλίζει η γέμιση και μάλλον ο μόνος τρόπος να τη μαζέψετε είναι να μπει σε μπολάκι… Η ξεκούραση λοιπόν είναι απαραίτητη για να στερεοποιηθούν τα υλικά και μετά να κόψετε την πίτα σας σωστά. Αυτό θυμηθείτε ότι χρειάζεται χρόνο γιατί δεν αρκεί να κρυώσει επιφανειακά και επίσης, η ανυπομονησία σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να καείτε και μετά δεν θα μπορείτε να την απολαύσετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.