ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν καταναλώνει συχνά μπίρα; – Το πείραμα ενός άνδρα που «τρέλανε» το διαδίκτυο

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν καταναλώνει συχνά μπίρα; – Το πείραμα ενός άνδρα που «τρέλανε» το διαδίκτυο

Πολλές είναι οι ιστορίες που ακούγονται κατά καιρούς από τους ανθρώπους για το τι συμβαίνει με τις μπίρες και τι προκαλούν στον οργανισμό, ειδικά αν κάποιος πίνει πολύ συχνά.

Ένας νεαρός άνδρας όμως, φαίνεται ότι θέλησε να μάθει από πρώτο χέρι τι αλλάζει στο σώμα με τη συνεχή κατανάλωση αυτού του αλκοολούχου ποτού και να δει εν τέλη οι φήμες έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε ένα πείραμα ενός μήνας, στη διάρκεια του οποίου έπινε καθημερινά μπίρα και διηγήθηκε την ιστορία του στο διαδίκτυο, το οποίο όπως φάνηκε, ανταποκρίθηκε αμέσως.

Ο νεαρός, που δεν είχε γενικά κακές συνήθειες, ούτε έπινε πολύ αλκοόλ πριν ξεκινήσει την έρευνα του, επισκέφθηκε ένα γιατρό για να βεβαιωθεί ότι η υγεία του ήταν εντάξει και ξεκίνησε με την απόφαση να πίνει δυο ποτήρια μπίρας την ημέρα.

Την πρώτη μέρα, όπως είπε ένιωσε αυτό ακριβώς που περίμενε, χαρούμενη και ανεβασμένη διάθεση, όμως στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, άρχισε να παρατηρεί ότι είχε πονοκέφαλους, κάτι που δεν του συνέβαινε παλιά, καθώς και ότι το πρόσωπο του έμοιαζε πρησμένο και είχε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Τη δεύτερη εβδομάδα παρατήρησε αλλαγές στον ύπνο του, αφού κοιμόταν και ξυπνούσε με δυσκολία, ενώ άρχισε να χρησιμοποιεί την αναβολή στο ξυπνητήρι του.

Την τρίτη εβδομάδα, οι συνάδελφοι του στη δουλειά παρατήρησαν ότι εκείνος ενοχλούταν από τα πάντα και ο ίδιος δήλωσε ότι είχε χάσει την ικανότητα συγκέντρωσης του και ήταν πιο νευρικός.

Την τέταρτη εβδομάδα, αντιλήφθηκε ότι δεν είχε πια την ίδια ενέργεια για να βγει για τρέξιμο το πρωί και του ήταν δύσκολο ακόμα και να σηκωθεί να ντυθεί. Επιπλέον, μείωσε στο μισό την απόσταση που συνήθιζε να κάνει και εν τέλη κατάφερε να πάει μόλις 5 φορές για τζόκινγκ μέσα στο μήνα.

Αυτό που τον εξέπληξε όμως περισσότερο από όλα, ήταν το πόσο γρήγορα κέρδισε βάρος αυτό το διάστημα, αφού παρά το γεγονός ότι γυμναζόταν όπως και πριν, έκανε κοιλιά. Ο γιατρός του είπε ότι το πρησμένο του πρόσωπο και η δύσπνοια που ένιωθε ήταν λόγω της αυξημένης του πίεσης. Η κοιλιά του από την άλλη, ήταν αποτέλεσμα ενδοκρινικών διαταραχών και η αϋπνία προκλήθηκε από πρόβλημα που απέκτησαν τα νεφρά του.

Συνοψίζοντας, αυτά που έμαθε από το πείραμα του ήταν ότι:

  • Η εμφάνιση του χειροτέρεψε
  • Η ποιότητα του ύπνου του χάλασε
  • Η δουλειά του φαινόταν δυσκολότερη
  • Εμφανίστηκαν παράπλευρα προβλήματα υγείας.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως όπως διαβεβαιώνει ο νεαρός τον κόσμο, δεν πρόκειται να επαναλάβει ξανά κάποιο παρόμοιο πείραμα, βλέποντας το τι προκάλεσε στον οργανισμό του και πλέον προσπαθεί να βελτιώσει την υγεία του, αλλά και να αποφύγει για λίγο καιρό τα μπαρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.