Έρευνα: Ο μέσος άνθρωπος πετάει καθημερινά φαγητό που ισούται με 527 θερμίδες

Έρευνα: Ο μέσος άνθρωπος πετάει καθημερινά φαγητό που ισούται με 527 θερμίδες

Σύμφωνα με πρόσφατη ολλανδική επιστημονική μελέτη, ο μέσος άνθρωπος, πετά στα σκουπίδια ημερησίως περισσότερες από 500 θερμίδες σε φαγητό.

Ανησυχία, ως προς το ζήτημα της σπατάλης του φαγητού, θα πρέπει να δημιουργεί μια νέα ολλανδική μελέτη.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, που δημοσιεύεται στο New Scientist, μέσος άνθρωπος πετάει κάθε μέρα φαγητό ισοδύναμο με περίπου 527 θερμίδες.

Η προηγούμενη εκτίμηση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών ήταν 214 θερμίδες.

Το νέο υπερδιπλάσιο αυτό ποσό θερμίδων είναι περίπου το ένα πέμπτο των 2.500 θερμίδων που χρειάζεται ένας μέσος άνθρωπος για να παραμείνει το βάρος του σε φυσιολογικά επίπεδα.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η σπατάλη των τροφίμων αρχίζει όταν οι άνθρωποι ξεπερνούν σε μέση καταναλωτική δαπάνη τα 6,7 δολάρια τη μέρα.

Το 2011 ο FAO είχε εκτιμήσει ότι περίπου το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγεται χάνεται και καταστρέφεται πριν φθάσει στους καταναλωτές ή πετιέται από τους τελευταίους.

«Το πρόβλημα είναι πολύ χειρότερο από όσο νομίζουμε. Πρέπει να αφυπνιστούμε. Ελπίζω ότι η μελέτη μας θα χτυπήσει το καμπανάκι. Η αξία της τροφής πέφτει όσο κανείς γίνεται πλουσιότερος. Όσα περισσότερα έχει κανείς για να φάει, τόσο πιθανότερο είναι να τα πετάξει τελικά», δήλωσε η βαν ντεν Μπος, επικεφαλής της έρευνας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέρα από τις απώλειες τροφών που θα μπορούσαν να θρέψουν οικονομικά ασθενέστερα στρώματα, υπάρχουν και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αφού επιβαρύνονται οι χωματερές και επιδεινώνεται η κλιματική αλλαγή, λόγω της υπερβάλλουσας παραγωγής και διακίνησης τροφίμων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.