Πόσο παχαίνει ο χαλβάς; – Ιδού η απάντηση

Πόσο παχαίνει ο χαλβάς; – Ιδού η απάντηση

Ένα μέτριο κομμάτι χαλβά περιέχει λιγότερες θερμίδες από μια σοκολάτα. Παράλληλα, αποτελεί μια ιδιαιτέρως υγιεινή επιλογή ακόμη και σε μία δίαιτα, καθώς περιέχει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, σε σχέση με τα κορεσμένα που θα περιείχε μια πάστα ή μία σοκολάτα.

Επίσης περιέχει και σημαντικές ποσότητες ισχυρών αντιοξειδωτικών ουσιών, που προασπίζουν τον οργανισμό από χρόνιες ασθένειες, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ο χαλβάς και το ταχίνι τρώγονται μόνο κατά την περίοδο της νηστείας;

Η κατανάλωση του χαλβά και του ταχινιού έχει ταυτιστεί με την περίοδο της νηστείας. Όμως περιέχουν και σημαντικές αντιγηραντικές και προστατευτικές δράσεις, γεγονός που τους χαρίζει ξεχωριστή θέση στην διατροφή, είτε είναι περίοδος νηστείας είτε όχι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

• Χαλβάς (100 γρμ.) 330 (θερμίδες • Χαλβάς (1 μικρή πηρουνιά) 45 (θερμίδες)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.