Με αυτό το κόλπο θα απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά του σκόρδου

Με αυτό το κόλπο θα απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά του σκόρδου

Οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε το σκόρδο και θέλουμε να το τρώμε όσο πιο συχνά μπορούμε. Τι γίνεται όμως με την μυρωδιά που αφήνει στο στόμα μας;

​Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά του σκόρδου σε ένα μόλις λεπτό.

​Για να μην μυρίζετε, λοιπόν, σκόρδο φάτε ένα μήλο. Το ωμό μήλο περιέχει ένα ένζυμο το οποίο δρα ως φυσικό αποσμητικό για το συστατικό που περιέχει το σκόρδο και κάνει το στόμα σας να μυρίζει.

Πέρα από το μήλο βέβαια μπορούν να βοηθήσουν και άλλα πράγματα τα οποία ίσως έχετε πιο πρόχειρα γι’αυτό και σας τα μεταφέρουμε. Η ωμή μέντα, ο μαϊντανός, το γάλα, το πράσινο τσάι και ο χυμός λεμονιού μπορεί να βοηθήσουν πολύ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Γιατί, όμως, μυρίζει το στόμα μας σκόρδο μέχρι και 24 ώρες μετά την κατανάλωσή του; Ο λόγος είναι το αλλύλιο μεθυλοσουλφίδιο που περιέχει το οποίο μεταβολίζεται πολύ αργά με αποτέλεσμα να παραμένει μέσα στον οργανισμό μας για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την κατανάλωσή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.