Το γνωρίζατε; – Δείτε για ποιο λόγο πρέπει να βάζουμε το κοτόπουλο στην κατάψυξη πριν το μαγειρέψουμε

Το γνωρίζατε; – Δείτε για ποιο λόγο πρέπει να βάζουμε το κοτόπουλο στην κατάψυξη πριν το μαγειρέψουμε

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, συστήσει να βάζουμε στην κατάψυξη πριν μαγειρέψουμε το φρέσκο κοτόπουλο, ώστε να αποφεύγονται δηλητηριάσεις που μπορεί να αποβούν ακόμα και μοιραίες.

Η τακτική αυτή μπορεί να ελαττώσει σημαντικά τις αποικίες ενός βακτηρίου που αφθονεί στα ωμά πουλερικά και μεταδίδεται εύκολα στον άνθρωπο κατά το πλύσιμο του νωπού κοτόπουλου κάτω από τη βρύση ή με την κατανάλωσή του μισοψημένου.

Το μικρόβιο αυτό είναι το καμπυλοβακτήριο, που μπορεί να απειλήσει τη ζωή των μικρών παιδιών (ηλικίες κάτω των 5 ετών) και των ηλικιωμένων.

Η λοίμωξη από καμπυλοβακτήριο συνήθως εκδηλώνεται δύο έως πέντε ημέρες έπειτα από τη μόλυνση και προκαλεί διάρροια, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πυρετό και γενικευμένο αίσθημα κακουχίας, σύμφωνα με την βρετανική Αρχή για τα τρόφιμα.

Η FSA είχε εκδώσει στις αρχές του καλοκαιριού ανακοίνωση, με την οποία συνιστούσε στους καταναλωτές να μην πλένουν το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουν, διότι η συνήθεια αυτή διασπείρει το καμπυλοβακτήριο στα χέρια, τα ρούχα τους, το νιπτήρα και τις επιφάνειες της κουζίνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το καμπυλοβακτήριο μαζί με τη σαλμονέλα προκαλούν τα περισσότερα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από πουλερικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.