Αυτό το ήξερες; – Πού και πότε παραδόθηκε για πρώτη φορά πίτσα με delivery; (φωτο)

Αυτό το ήξερες; – Πού και πότε παραδόθηκε για πρώτη φορά πίτσα με delivery; (φωτο)

Πού και πότε παραδόθηκε για πρώτη φορά πίτσα με delivery;

Σύμφωνα με την PizzaDelivery.com, το 1889, ο βασιλιάς Umberto και η Βασίλισσα Margherita είχαν το προνόμιο να παραλάβουν την πρώτη πίτσα σε delivery!

Ήταν μια μεγάλη πίτσα που έστειλε ο Raffaele Esposito, ο πιο διάσημος pizzaiolo στη Νάπολη της Ιταλίας.

Ο Raffaele Esposito ήταν ο Ιταλός ιδιοκτήτης μιας ταβέρνας/πιτσαρίας ονόματι Pizzeria di Pietro e Basta Cosi τον δέκατο ένατο αιώνα και θεωρείται από μερικούς ότι είναι ο πατέρας της σύγχρονης πίτσας.

Το 1889, η πίτσα δεν είχε γίνει ακόμα δημοφιλές ή γνωστό πιάτο και τρωγόταν από φτωχούς – χρειαζόσουν απλώς αλεύρι, λάδι, νερό και ντομάτες ή ό,τι τρόφιμο είχες για να βάλεις από πάνω. ‘Έτσι ο Esposito θεωρήθηκε ως ο πρώτος κατασκευαστής πίτσας στην πόλη της Νάπολης αφού την εισήγαγε στο μενού και ο πρώτος που έφτιαξε πίτσα μαργαρίτα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.