Αυτά είναι τα 5 λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι με τα μακαρόνια

Αυτά είναι τα 5 λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι με τα μακαρόνια

Η αλήθεια είναι πως η μακαρονάδα είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς αν αποφασίσει να ασχοληθεί με την μαγειρική, όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και ερασιτεχνικά.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κάποια λάθη, τα οποία δεν μας επιτρέπουν να τα απολαύσουμε όπως θα έπρεπε.

Δείτε τι πρέπει να αλλάξουμε για να βγαίνουν τα μακαρόνια όπως πρέπει:

1. Μην φτιάχνετε μακαρόνια σε μικρή κατσαρόλα

Η θερμοκρασία που υπάρχει στο νερό στις μικρές κατσαρόλες πέφτει σημαντικά όταν προσθέτουμε τα μακαρόνια. Βέβαια, σχεδόν άμεσα επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα, αλλά το κακό έχει γίνει, καθώς μαλακώνουν σε μεγάλο βαθμό και κολλάνε μεταξύ τους.

2. Βάλτε περισσότερο αλάτι στο νερό

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν μεγάλοι σεφ, το νερό που βράζει πριν πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να είναι αλμυρό. Ο λόγος έχει να κάνει με την βοήθεια που δίνουν στα μακαρόνια να αποκτήσουν πιο σκληρή επιφάνεια, ενώ παράλληλα, το αλάτι δεν επιτρέπει την απώλεια θερμότητας μόλις πέφτουν τα ζυμαρικά.

3. Το νερό πρέπει να βράζει πριν μπουν τα μακαρόνια

Εδώ θα πρέπει να έχετε υπομονή. Αν ρίξετε πολύ νωρίς τα μακαρόνια, τότε αρχίζουν και κολλάνε και γίνονται πολύ μαλακά. Έτσι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το νερό να έχει πάρει μεγάλη βράση.

4. Ανακατέψτε τα μακαρόνια

Ο σωστός τρόπος για να μαγειρευτούν τα μακαρόνια αναφέρει συχνό ανακάτεμα, ειδικά από την στιγμή που θα πέσουν στην κατσαρόλα. Μάλιστα, το ανακάτεμα θα πρέπει να συνεχιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μην κολλήσουν.

5. Μην ξεπλένετε τα μακαρόνια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία ακόμα λάθος κίνηση είναι το ξέπλυμα των μακαρονιών μόλις βράσουν. Μόλις το κάνετε αυτό, αυτομάτως τα ζυμαρικά θα χάσουν το άμυλο που έχουν, με αποτέλεσμα να μην δέσει κατάλληλα η σάλτσα. Παράλληλα, χάνετε και η γεύση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.