ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Όλοι τους πιστεύουμε: Οι τέσσερις πιο γνωστοί μύθοι για το φαγητό που όμως δεν ισχύουν

Όλοι τους πιστεύουμε: Οι τέσσερις πιο γνωστοί μύθοι για το φαγητό που όμως δεν ισχύουν

Σίγουρα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό αλήθειας πίσω από τους περισσότερους μύθους για τις τροφές που καταναλώνουμε.

Στην ουσία, όμως, οι πιο γνωστές πεποιθήσεις σχετικά με το φαγητό που εξακολουθούν μέχρι σήμερα να υπάρχουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι τέσσερις πιο γνωστοί μύθοι των τροφίμων που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν φανατικά;

Τα superfoods είναι οι ιδανικές τροφές

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξέτασε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα superfoods δεν έχουν μεγαλύτερα οφέλη στην υγεία μας από τα κανονικά τρόφιμα.

Αν δεν κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή, με σταθερές ποσότητες από φρούτα και λαχανικά, τότε η κατανάλωση των superfoods δεν θα σε κάνει υγιέστερη.

Ο χυμός σε κάνει να αδυνατίζεις γρηγορότερα

Πολλές εταιρείες έχουν ωφεληθεί οικονομικά από τέτοιους ισχυρισμούς, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αφού ακόμα και αν κάνει μια κάποια δουλειά, είναι εξαιρετικά παροδική.

Οι τέσσερις πιο γνωστοί μύθοι για το φαγητό που πρέπει επιτέλους να πάψεις να πιστεύεις

Η καστανή ζάχαρη είναι καλύτερη από την λευκή

Πραγματικά δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο.

Στην ουσία, η καστανή ζάχαρη μπορεί ακόμα και να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, καθώς και τον κίνδυνο παχυσαρκίας αν καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα.

Ο καθένας μπορεί να ευνοηθεί με μια gluten-free δίαιτα

Τα προϊόντα που θα βρεις στην αγορά ως gluten-free είναι άπειρα πλέον και όλο αυτό έχει περάσει σε επίπεδο, μόδας.

Αλλά αυτό που δεν συνειδητοποιούμε, είναι πως η απουσία γλουτένης θα ωφελήσει μόνο όσους έχουν όντως πρόβλημα σε αυτή, δηλαδή δυσανεξία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σαν να καταναλώνουν, ό,τι κατανάλωναν και πριν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.