ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το Πάσχα ανά τον πλανήτη: Τα 10 πιο διάσημα φαγητά της περιόδου (φώτο)

Το Πάσχα ανά τον πλανήτη: Τα 10 πιο διάσημα φαγητά της περιόδου (φώτο)

Το Πάσχα συνοδεύεται τις περισσότερες φορές από πλούσια γιορτινά τραπέζια.

Παρακάτω βρίσκονται τα 10 πιο διάσημα πασχαλινά φαγητά του κόσμου, ανάμεσα τους και ένα ελληνικό και.

Δείτε τη σχετική λίστα:

1. Μεγάλη Βρετανία: Simnel Cake
Οι Βρετανοί αγαπούν πολύ τα fruit cakes και γι αυτό δε λείπουν ούτε από το πασχαλινό τραπέζι. Αυτές τις μέρες λοιπόν, φτιάχνουν το simnel, ένα κέικ με φρούτα που διακοσμείται με 11 ή 12 μπαλίτσες από μάρτζιπαν οι οποίες συμβολίζουν τους δώδεκα Απόστολους.

2. Ρωσία: Pashka
Σερβίρεται στο τέλος του πασχαλινού γεύματος και είναι μια αλμυρή τούρτα από τυρί cottage και τυρί κρέμα, διακοσμημένο όμορφα με αποξηραμένα φρούτα, ενώ στα πλάγια υπάρχουν ανάγλυφα τα ρωσικά γράμματα XB (συντομογραφία του Христос воскресе, που σημαίνει «Ο Χριστός Αναστήθηκε»). Τρώγεται σκέτο ή με ψωμί.

3. Αργεντινή: Torta Pascualina
Η πασχαλινή τάρτα της Αργεντινής είναι γεμιστή με σπανάκι, ρικότα, αγκινάρες, μαϊντανό και βραστά αβγά. Μάλιστα, λένε ότι τα πολλά βραστά αβγά που μπαίνουν στη γέμιση της συμβολίζουν την Ανάσταση.

https://www.instagram.com/p/BwgmRhdhA6U

4. Μεξικό: Capirotada
Ένα πολύχρωμο επιδόρπιο, που δεν είναι άλλο από πουτίγκα ψωμιού που φτιάχνεται συνήθως με μεξικανικό ψωμί bolillo, που θυμίζει μπαγκέτα και το οποίο το μουλιάζουν σε ένα σιρόπι από ζάχαρη, ξυλάκια κανέλας και γαρίφαλο. Στο τέλος, το πασπαλίζουν με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και πολύχρωμη τρούφα. Μάλιστα, λένε ότι συμβολίζει τη σταύρωση, με τα ξυλάκια κανέλας να αναπαριστούν το σταυρό, τα γαρίφαλα τα καρφιά και το ψωμί το σώμα του Χριστού.

https://www.instagram.com/p/B402eQmhc0R

5. Γαλλία: Αρνίσιο μπούτι
Κοντά στα δικά μας έθιμα φαίνεται ότι είναι και το Πάσχα στη Γαλλία, αφού και εκεί προτιμούν αρνάκι, μόνο που αντί για ολόκληρο αρνί στη σούβλα βάζουν στο φούρνο αρνίσιο μπούτι. Η συνταγή του ιδιαίτερα απλή, αφού προσθέτουν μόνο σκόρδο και δεντρολίβανο πριν το ψήσουν.

6. Φινλανδία: Mämmi
Ένα γλυκό που ενώ μοιάζει απλό χρειάζεται πολυήμερη προετοιμασία, καθώς πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 3 με 4 μέρες πριν σερβιριστεί. Το παραδοσιακό, πασχαλινό γλυκό της Φινλανδίας φτιάχνεται με νερό, μελάσσα, βύνη σίκαλης, αλεύρι σίκαλης και ξύσμα νερατζιάς. Συνήθως το απολαμβάνουν κρύο με γάλα ή κρέμα γάλακτος.

7. Πολωνία: Λευκή σούπα borscht
Από ένα παραδοσιακό, πασχαλινό τραπέζι της Πολωνίας δε λείπει ποτέ αυτή η λευκή σούπα, που φτιάχνεται με αλεύρι σίκαλης, λουκάνικα και βραστά αβγά.

8. Ιταλία: Colomba Pasquale
Το ιταλικό, πασχαλινό τσουρέκι, που θυμίζει περισσότερο πανετόνε και είναι γεμιστό με ζαχαρωμένα φρούτα. Γίνεται σε ειδική φόρμα που του δίνει σχήμα σχεδόν σταυρωτό ή κατά τους Ιταλούς σχήμα περιστεριού, το όνομα του άλλωστε σημαίνει πασχαλινό περιστέρι.

9. Εκουαδόρ: Fanesca
Μία ακόμη λευκή σούπα, που φτιάχνεται από μια ποικιλία σιτηρών και οσπρίων, βακαλάο και υγράλατο μπακαλιάρο. Η συνταγή διαφέρει από σπίτι σε σπίτι, αλλά η παραδοσιακή εκδοχή της θέλει να γίνεται με τουλάχιστον 12 διαφορετικά όσπρια, που συμβολίζουν τους 12 Αποστόλους, ενώ το ψάρι συμβολίζει τον Χριστό.

https://www.instagram.com/p/BwGZqr2FmkH

10. Ελλάδα: Τσουρέκι
Τι να πούμε για το δικό μας τσουρέκι; Δεν μπορούμε να φανταστούμε Πάσχα χωρίς το αφράτο τσουρέκι, σκέτο ή με σοκολάτα και διακοσμημένο παραδοσιακά με κόκκινα αβγά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.