Φράουλες: Πότε και για ποιο λόγο να τις βάλετε στην κατάψυξη

Φράουλες: Πότε και για ποιο λόγο να τις βάλετε στην κατάψυξη

Όπως είναι γνωστό, λίγοι είναι οι άνθρωποι που μπορούν να αντισταθούν στο πιο χαρακτηριστικό φρούτο της άνοιξης, τις φράουλες, οι οποίες πέρα από εξαιρετική γεύση είναι πλούσιες και σε βιταμίνη C.

Κι ενώ η φρέσκια φράουλα είναι ακαταμάχητη, δεν ζει δυστυχώς πολύ στο ψυγείο.

Κι εδώ ακριβώς μπαίνει η κατάψυξη της φράουλας.

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων μας λέει πως οι φρέσκες φράουλες πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε 2-3 μέρες όταν αποθηκεύονται στη συντήρηση, καταψυγμένες ζουν όμως από 8-12 μήνες!

Αν σκοπεύουμε να τις φάμε ως φρούτο, τις καταψύχουμε ολόκληρες. Αφού πρώτα τις πλύνουμε. Αν θέλουμε να τις εντάξουμε σε κάποια συνταγή γλυκού ή ακόμα και σε ένα smoothie, τις βάζουμε στην κατάψυξη κομμένες στη μέση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο σωστός τρόπος είναι να τις βάλουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ξεχωριστά την καθεμιά, να μην ακουμπάνε μεταξύ τους δηλαδή. Για να μην κολλήσουν. Όταν παγώσουν, τότε μπορείς να τις αποθηκεύσεις όλες μαζί σε ένα δοχείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.