ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δεν είναι χρυσός: Τo σφηνάκι που κοστίζει 1100 ευρώ και η τιμή του όλο και αυξάνεται (βίντεο)

Δεν είναι χρυσός: Τo σφηνάκι που κοστίζει 1100 ευρώ και η τιμή του όλο και αυξάνεται (βίντεο)

Το 35 χρόνων ιαπωνικό Karuizawa 1981 Noh Whiskey έχει πουληθεί στο παρελθόν για 10.000 λίρες σε δημοπρασία σε ιδιώτες και είναι ένα από τα πιο σπάνια ουίσκι στον πλανήτη.

Το ακριβότερο σφηνάκι του Ηνωμένου Βασιλείου και ίσως της Ευρώπης λοιπόν αξίζει 995 λίρες (1.110 ευρώ) και προέρχεται από την μία και μοναδική φιάλη ουίσκι που είναι διαθέσιμη για δημόσια κατανάλωση στην χώρα.

Για να το δοκιμάσετε θα πρέπει να ταξιδέψετε στο Merseyside καθώς το Dark Spirits Lounge διαθέτει μερικά από τα πιο ακριβά και αποκλειστικά ουίσκι από όλο τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής, μόνο ένας πελάτης έχει πληρώσει το συγκεκριμένο σφηνάκι, αλλά όπως εξηγεί ο Hasan Sadrhashemi, Γενικός Διευθυντής του Liverpool Gin Distillery, το Karuizawa Noh Whiskey έχει ένα σκεπτικό πίσω από την εξαιρετικά υψηλή τιμή του.

“Η τιμή προέρχεται από την ιστορία της επιχείρησης που το έφτιαξε – το Karuizawa – το οποίο ήταν το πρώτο παγκοσμίως διάσημο ιαπωνικό αποστακτήριο που άνοιξε στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Τότε δεν υπήρχαν εξαγωγές ή εισαγωγές από την Ιαπωνία στη Σκωτία, έτσι προσπαθούσαν να μιμηθούν το ύφος του σκωτσέζικου ουίσκι, αλλά όταν οι εξαγωγές και εισαγωγές άνοιξαν λίγα χρόνια αργότερα, η βιομηχανία πέθανε και έτσι η επιχείρηση έκλεισε.”

“Ακριβώς όπως όταν ένας καλλιτέχνης πεθαίνει και το έργο του ανεβαίνει προς πώληση, έτσι όταν το αποστακτήριο κατέρρευσε η δημοτικότητα από τις φιάλες που είχαν μείνει ξεπέρασε κάθε φαντασία.”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το video:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.