Σε χάρτινα μπουκάλια θα κυκλοφορεί από το 2021 το ουίσκι Johnnie Walker

Σε χάρτινα μπουκάλια θα κυκλοφορεί από το 2021 το ουίσκι Johnnie Walker

Το διάσημο ουίσκι Johnnie Walker θα διατίθεται σε χάρτινα μπουκάλια που δεν θα περιέχουν ίχνος πλαστικού από τις αρχές του 2021, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία παραγωγής του Diageo Plc, καθώς ο μεγαλύτερος στον κόσμο παρασκευαστής οινοπνευματωδών επιταχύνει τις προσπάθειές της για να αποτρέψει τη ρύπανση από πλαστικά απορρίμματα.

Η νέα συσκευασία, που αναπτύχθηκε από τη νέα εταιρεία Pulpex Ltd, την οποία ίδρυσε από κοινού με την εταιρεία διαχείρισης επιχειρήσεων Pilot Lite, θα είναι κατασκευασμένη από ξυλοπολτό που ανταποκρίνεται στα διατροφικά πρότυπα και είναι πλήρως ανακυκλώσιμος, ανακοίνωσε ο παρασκευαστής της μπύρας Guinness και του τζιν Tanqueray.

Η Pulpex θα δημιουργήσει επίσης επώνυμα χάρτινα μπουκάλια σε άλλες κατηγορίες ποτών, όπως για την παραγωγό του Lipton εταιρεία Unilever και την εταιρεία αναψυκτικών PepsiCo, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο χρόνο.

Οι εταιρείες παρασκευής καταναλωτικών προϊόντων βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση για να μειώσουν το ποσοστό του πλαστικού που χρησιμοποιούν για την συσκευασία τροφίμων κι άλλων ειδών νοικοκυριού. Μόνον στην Ευρώπη εκτιμάται πως 8,2 εκατ. τόννοι πλαστικού χρησιμοποιήθηκαν για να συσκευασθούν τρόφιμα και ποτά μέσα στο 2018, τονίζουν αναλυτές της ING.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Diageo χρησιμοποιεί λιγότερο από 5% πλαστικού στο σύνολο των συσκευασιών της, όμως σε συνεργασία με τη Unilever και PepsiCo έχει θέσει ως στόχο να μειώσει και να ανακυκλώσει το πλαστικό στις συσκευασίας της στο πλαίσιο των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ έως το 2025.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.