Ποια παχαίνει περισσότερο: Τεστ θερμίδων ανάμεσα σε μαγιονέζα – κέτσαπ – μουστάρδα

Ποια παχαίνει περισσότερο: Τεστ θερμίδων ανάμεσα σε μαγιονέζα – κέτσαπ – μουστάρδα

Από τις πλέον δημοφιλείς σάλτσες, που συνοδεύουν συχνά ένα πιάτο, είναι η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα. Ποια, άραγε, έχει τις περισσότερες θερμίδες;

Η κλινική διαιτολόγος/διατροφολόγος Βασιλική ΓκέσουΜπατσίλα απαντάει στην απορία πολλών, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της καθεμίας σάλτσας…

1 κ.σ. μαγιονέζα: 105 θερμίδες. Τα καλά νέα ότι υπάρχουν και light και extra light σκευάσματα με περίπου 55 και 12 θερμίδες. Τα κακά νέα ότι είναι πλούσια σε χοληστερόλη.

1 κ.σ. κέτσαπ: 18 θερμίδες. Η πιο διάσημη και κλασική περιέχει περίπου 18 θερμίδες σε κάθε κουταλιά. Οι θερμίδες της προέρχονται από τη ζάχαρη που περιέχει επιπλέον ο πολτός ντομάτας, από τον οποίο παρασκευάζεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1 κ.σ. μουστάρδα: 9 θερμίδες. Φυτικής προέλευσης με μόνο 9 θερμίδες η κουταλιά, η μουστάρδα είναι ο νικητής. Το μειονέκτημα είναι το αλάτι που περιέχει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.