ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Παγωτό: Πώς θα καταλάβεις εάν στο σερβίρουν ξαναπαγωμένο

Παγωτό: Πώς θα καταλάβεις εάν στο σερβίρουν ξαναπαγωμένο

Το πιο σύνηθες είναι να αφήνουμε το παγωτό για ώρα εκτός ψυγείου μήπως και κάποιος θέλει δεύτερη μερίδα. Κι όμως με αυτή σου τη συνήθεια ίσως θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο.

«Το παγωτό λιώνει αρκετά γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου και το γαλακτώδες, ζαχαρούχο, υγρό διάλυμα αποτελεί το τέλειο περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια, όπως η λιστέρια», γράφει η γιατρός Amreen Bashir. Αυτό σημαίνει ότι αφήνοντας το παγωτό για ώρα εκτός κατάψυξης, «φλερτάρεις» με την πιθανότητα να ταλαιπωρηθείς για μέρες από ναυτία, εμετούς και διάρρεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τι μπορείς να κάνεις για να τα αποφύγεις μια πιθανή τροφική δηλητηρίαση; Η Dr. Bashir υποστηρίζει ότι το καλύτερο είναι να βάζεις το παγωτό πίσω στην κατάψυξη με το που σερβιριστείς, πριν ακόμα λιώσει. Μια ακόμη καλή ιδέα, είναι να επιλέγεις vegan παγωτά ή σορμπέ, που δεν εγκυμονούν τόσους κινδύνους από άποψη βακτηρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.