ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μικρά μυστικά για να ξεχωρίσετε εύκολα το φρέσκο αβγό

Μικρά μυστικά για να ξεχωρίσετε εύκολα το φρέσκο αβγό

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να έχουμε αβγά στο ψυγείο μας, αλλά να μη θυμόμαστε πότε τα αγοράσαμε και εάν είναι πλέον κατάλληλα προς κατανάλωση.

Εάν τα αβγά είναι συσκευασμένα, ελέγξετε τα στοιχεία της συσκευασίας για την κατηγορία ποιότητας (Α, Β, Γ), βάρος, ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης, ημερομηνία γέννησης και λήξης. Εάν δεν είναι, να ξέρετε πως ο γενικός «κανόνας» λέει ότι όσο λιγότερο φρέσκο είναι το αβγό τόσο πιο ελαφρύ είναι.

Ρίξτε το αβγό σε ένα μπολ γεμάτο νερό και παρατηρήστε το. Εάν είναι φρέσκο (το πολύ πέντε ημερών) θα πάει στον πάτο και θα παραμένει σε οριζόντια θέση. Το λιγότερο φρέσκο αβγό (περίπου μία εβδομάδα) θα αιωρείται σε κάθετη θέση. Το μπαγιάτικο, τουλάχιστον τριών εβδομάδων, θα επιπλέει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε, από την άλλη, να δοκιμάσετε και τον «ηχητικό έλεγχο». Απλά, βάλτε το αβγό δίπλα από το αφτί σας και κουνήστε το ελαφρά. Ο κρόκος δεν θα πρέπει να χτυπάει στα τοιχώματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.