Οι 4+1 λόγοι για να καταναλώνετε πιο συχνά ποπ κορν

Οι 4+1 λόγοι για να καταναλώνετε πιο συχνά ποπ κορν

Όπως είναι γνωστό, οι περισσότεροι έχουμε συνδυάσει το ποπ κορν με την έξοδο στο σινεμά ή ως… συνοδευτικό στο σπίτι όταν θα δούμε κάποια ταινία.

​Να, όμως, που δεν είναι μόνο αυτή η αγαπημένη συνήθεια. Αποτελεί συνάμα κι ένα υγιεινό σνακ που σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει κάποιος να εντάξει στη διατροφή του.

Δείτε παρακάτω πέντε λόγους για τους οποίους το ποπ κορν θα πρέπει να γίνει και η αγαπημένη σας υγιεινή συνήθεια.

Έχει λίγες θερμίδες

Αν το φτιάξετε σωστά και δεν το βουτήξετε στο βούτυρο, στα λίπη και στο μπόλικο αλάτι, έχει λίγες θερμίδες. Για να καταλάβετε, μία μεγάλη συσκευασία ποπ κορν που παίρνετε στο σινεμά έχει περίπου 1200 θερμίδες. Αντίθετα, αν το φτιάξετε χωρίς βούτυρο έχει σχεδόν 50 θερμίδες η κούπα.

Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης

Οι φυτικές ίνες του βοηθούν στην απορρόφηση της περίσσειας ποσότητας χοληστερόλης από τις αρτηρίες, ενώ περιορίζει τα λιπαρά, ώστε το αίμα να ρέει ελεύθερα. Παράλληλα, συμβάλλει στην μείωση του κίνδυνου των καρδιαγγειακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων της αθηριοσκλήρωσης και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Προστατεύει από την πρόωρη γήρανση

Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες και την πρόωρη γήρανση. Οι ελεύθερες ρίζες συνδέονται με την ταχεία γήρανση των οργάνων, των νεύρων και των κυττάρων. Με την πάροδο του χρόνου, η έκθεση σε ελεύθερες ρίζες δημιουργεί τα σημάδια της ηλικίας, αποδυναμώνει τους μύες και προκαλεί απώλεια μαλλιών.

Βοηθά στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας

Θεωρείται φαγητό ολικής άλεσης και βοηθά στο μεταβολισμό και την καλή λειτουργία του εντέρου.

Ελέγχει το σάκχαρο στο αίμα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι φυτικές ίνες που περιέχει ρυθμίζουν το σάκχαρο του αίματος και τα επίπεδα ινσουλίνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.