ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αυτό είναι το αλκοολούχο ποτό που καταναλώνεται περισσότερο στον κόσμο – Και δεν είναι η βότκα και το ουίσκι!

Αυτό είναι το αλκοολούχο ποτό που καταναλώνεται περισσότερο στον κόσμο – Και δεν είναι η βότκα και το ουίσκι!

Η αύξηση της κατανάλωσης των αλκοολούχων ποτών συνδέεται άμεσα με την πανδημία και τα γενικευμένα lockdowns ανά τον πλανήτη. Θα μπορούσε να είναι σαφώς μεγαλύτερη. αλλά η αύξηση των τιμών συγκράτησε αυτή τη τάση που θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Στην ετήσια απογραφή των ποσοτήτων με τα αλκοολούχα ποτά η πρωτιά ήρθε από ένα ποτό που δεν καταναλώνει κανείς εκτός Κίνας. Το ποτό που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη χώρα της Ασίας, το Μπαϊτζιό (baijiu), είναι ένα είδος λικέρ, με 40% αλκοόλ, καταναλώνεται μανιωδώς στη Κίνα και αν συνδυάσετε και τον πληθυσμό της Κίνας θα καταλάβετε πως βρέθηκε στη κορυφή, αφήνοντας πίσω ποτά όπως το ουίσκι και τη βότκα.

Οι Κινέζοι το θεωρούν ποτό superfood, αφού περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως, νιασίνη, ριβοφλαβίνη και θειαμίνη, καθώς και υψηλά επίπεδα μαγνησίου, σιδήρου, χαλκού, ασβεστίου, φωσφόρου και καλίου.

Τα νούμερα δείχνουν ότι οι Κινέζοι καταναλώνουν το συγκεκριμένο ποτό, 3 φορές περισσότερο από τη δεύτερη μπύρα. Το αξιοπερίεργο είναι ότι το Μπαϊτζιό έχει μηδαμινές εξαγωγές, ενώ και οι Κινέζοι εκτός Κίνας δεν δείχνουν τη διάθεση να το καταναλώσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσα στη λίστα σε αρκετά καλή θέση ήταν και το δικό μας ούζο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.