Αυτές είναι οι τροφές που μας χορταίνουν για περισσότερη ώρα

Αυτές είναι οι τροφές που μας χορταίνουν για περισσότερη ώρα

Το αν μας χορταίνει ένα φαγητό εξαρτάται αφενός από τον κάθε οργανισμό, αφετέρου από το ίδιο το φαγητό. Υπάρχουν επιπλέον κάποιες τροφές που μας χορταίνουν περισσότερο από κάποιες άλλες. Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές…

Σύμφωνα με αποτελέσματα μελέτης από το Τμήμα Διατροφής, Άσκησης & Άθλησης του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, στη Δανία, τα γεύματα που βασίζονται σε πηγές φυτικών πρωτεϊνών, όπως τα φασόλια και ο αρακάς είναι πιο χορταστικά απ’ ό,τι εκείνα που βασίζονται στο χοιρινό και το μοσχάρι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνει κανείς βάρος πιο εύκολα, λένε οι ερευνητές. Όπως διαπίστωσαν, όταν οι εθελοντές έτρωγαν την πίτα με τα φασόλια ή τον αρακά, κατανάλωναν στα επόμενα γεύματα της ημέρας κατά 12% λιγότερες θερμίδες απ’ ό,τι όταν έτρωγαν την πίτα με το κρέας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι «οι φυτικής προελεύσεως πρωτεΐνες, που περιέχουν σημαντικά περισσότερες φυτικές ίνες, προκαλούν εντονότερο αίσθημα κορεσμού της πείνας και για περισσότερες ώρες», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Άνν Ράμπεν, καθηγήτρια Πρόληψης & Θεραπείας της Παχυσαρκίας στο πανεπιστήμιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.