Καυτερά φαγητά: Με αυτό το συστατικό θα απογειώσετε την συνταγή σας

Καυτερά φαγητά: Με αυτό το συστατικό θα απογειώσετε την συνταγή σας

Αν είστε απ’ αυτούς που είτε σας αρέσει να μαγειρεύετε πικάντικα φαγητά, είτε να τρώτε, διαβάστε ποιο είναι το συστατικό που θα απογειώσει τη συνταγή σας.

Όσο κι αν το αλάτι είναι απαραίτητο στο φινίρισμα του πικάντικου φαγητού, υπάρχει και κάτι ακόμα που λειτουργεί ευεργετικά στις περισσότερες καυτερές συνταγές.

Όλες χρειάζονται μια πρέζα οξύτητας και το ξίδι μπορεί να κάνει θαύματα εδώ. Μια πρέζα ξιδιού στο τέλος του μαγειρέματος «ξυπνά» το πιάτο όπως τίποτα άλλο.

Αυτό βέβαια είναι γνωστό στην επικράτεια των καυτερών συνταγών. Το μυστικό των σεφ αλλάζει ελαφρώς δοσολογία και τύπο ξιδιού.

Όσοι ειδικεύονται σε πικάντικες κουζίνες (όπως η μεξικανική) θα σου πουν ότι προσθέτουν ακόμα και 1/4 της κούπας μηλόξιδο. Η έντονη οξύτητα χαρίζει και γεύση και άρωμα. Οι πιο μετριοπαθείς σεφ πηγαίνουν για 1 κουταλιά της σούπας. Πάντα όταν το φαγητό έχει βγει από τη φωτιά.

Το μηλόξιδο θα χαθεί ως γεύση μέσα στο πιάτο. Το μόνο που θα απομείνει είναι η οξύτητά του στον ουρανίσκο.

Παρά την πολυπλοκότητα των υλικών και των αρωμάτων από τα μπαχαρικά που έχει συνήθως ένα πικάντικο πιάτο, υπάρχουν φορές που νιώθεις ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω. Γι’ αυτές τις φορές υπάρχει το μηλόξιδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επαγγελματίες μάς λένε πως το προσθέτουμε είτε στην κατσαρόλα, στο τέλος του μαγειρέματος, είτε ακόμα και στο πιάτο, αμέσως πριν το σερβίρισμα. Και το βάζουμε σε όλα τα πικάντικα πιάτα, το λέει δεν το λέει η συνταγή…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.