ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτό το ήξερες; – Γιατί το φιστίκι Αιγίνης λέγεται και σαν φιστίκ;

Αυτό το ήξερες; – Γιατί το φιστίκι Αιγίνης λέγεται και σαν φιστίκ;

Το φιστίκι Αιγίνης στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα λέγεται συχνά και “σαν φιστίκ”.

Ίσως για έναν Αθηναίο αυτό να δημιουργεί μια απορία, και καμιά φορά μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, αν είναι κάποιο άλλο είδος που είναι σαν φιστίκι αλλά δεν είναι φιστίκι.

Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Το “σαν” δεν έχει καμία σχέση με το επίρρημα για να παρομοιάσεις κάτι με κάτι άλλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προέρχεται από την τουρκική λέξη şam-fıstığı, και το σαμ αυτό είναι η Συρία. Το σαμ-φιστίκ κατά λέξη λοιπόν σημαίνει “φιστίκι Συρίας” και το “σαμ” έγινε “σαν” επειδή ακολουθεί “φ” και ήταν πιο εύκολο να το πει κανείς έτσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.