ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το έξυπνο κόλπο για να μην ξεραίνεται η ζάχαρη

Το έξυπνο κόλπο για να μην ξεραίνεται η ζάχαρη

Υπάρχει σε κάθε σπίτι και μπαίνει καθημερινά μέσα σε καφέδες, σπιτικά γλυκά ή συνταγές. Η ζάχαρη όμως, σε όποια μορφή κι αν την επιλέγετε (λευκή, καστανή, ακατέργαστη κ.α.) κάποια στιγμή θα σκληρύνει (συνήθως επειδή δεν κλείνουμε σωστά τη συσκευασία της) παίρνοντας μια υφή που -κακά τα ψέματα- δεν την κάνει τόσο θελκτική.

Σκληραίνει, κρυσταλλώνει και κολλάει στα τοιχώματα από το βάζο μέσα στo οποία την έχετε αποθηκεύσει παίρνοντας ένα ακανόνιστο σχήμα.

Σε κανέναν δεν αρέσει να σπάει τη ζάχαρη με το κουταλάκι προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει. Τι μπορείτε να κάνετε για να την επαναφέρετε στην αρχική της μορφή;

Το κόλπο για να αποφύγετε να αποξηραθεί και να την απολαμβάνετε πάντα φρέσκια είναι να τη συντηρείτε στο ψυγείο. Αν το «κακό» έχει ήδη γίνει και η ζάχαρή σας έχει ξεραθεί, μπορείτε να την «μαλακώσετε», ρίχνοντας τη μέσα σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς μέσα στο οποίο θα έχετε βάλει μια φέτα φρέσκο, μαλακό ψωμί ή ένα μήλο (πλυμμένο).

Εναλλακτικά μπορείτε να τη βάλετε σε ένα πιάτο και να την «ζεστάνετε» στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.