Αυτός είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να πλύνετε με ασφάλεια τα φρούτα σας

Αυτός είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να πλύνετε με ασφάλεια τα φρούτα σας

Άπαντες πλένουμε με άφθονο νερό τα φρούτα και τα λαχανικά μας, όμως δεν αρκεί για να φύγουν όλα τα χημικά και τα συντηρητικά από πάνω τους.

Σωστότερο εδώ ως λύση είναι το μούλιασμα. Τρία λεπτά μέσα σε νερό είναι αρκετά για να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα των παρασιτοκτόνων από τα φρούτα. Ένα καλό ξέπλυμα μετά το μούλιασμα είναι και πάλι απαραίτητο.

Όσο για το πλύσιμο με ξίδι, που προτείνεται μερικές φορές από τους ειδικούς, αυτό έχει σημασία μόνο αν μιλάμε για μικροοργανισμούς. Το ξίδι σκοτώνει μέσα σε 5 λεπτά τα μικρόβια, αλλά δεν έχει καμία επίδραση στα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων.

Η λύση ακούει εδώ, σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, στο καλό τρίψιμο των φρέσκων κηπευτικών με ένα μείγμα από νερό και μαγειρική σόδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υπολείμματα των ζιζανιοκτόνων…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.