ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σοκολάτα με αλμυρό – Ο φαινομενικά αταίριαστος συνδυασμός που δεν θα πιστεύετε

Σοκολάτα με αλμυρό – Ο φαινομενικά αταίριαστος συνδυασμός που δεν θα πιστεύετε

Η σοκολάτα κατά κύριο λόγο είναι ένα γλυκό, όμως η εξέλιξη της γαστρονομίας την έχει φέρει πλέον ακόμη και σε συνταγές με αλμυρά.

Πέρα από τις παλαβομάρες ωστόσο του online κόσμου, είναι γνωστό σε κάθε ουρανίσκο πως η σοκολάτα είναι το απόλυτο γλυκό, σε σημείο εξάρτησης, και καλό είναι να μένει εκεί.

Ή μήπως όχι; Όχι φυσικά, καθώς πολλές εθνικές κουζίνες αλλά και οι σύγχρονες γαστρονομικές επιταγές φέρνουν τη σοκολάτα εκεί που θα την περίμενες λιγότερο.

Και δεν μιλάμε απλώς για συμπερίληψη μικρής ποσότητας σοκολάτας για το διαφορετικό του πράγματος, αλλά για πιάτα που συνδυάζουν κρέας σε σοκολάτα σε ίσους βαθμούς!

Ακόμα και λευκή σοκολάτα, ακόμα πιο γλυκιά δηλαδή, θα βρεις να συνδυάζεται με μοσχάρια, αρνιά και πικάντικες γεύσεις, στέλνοντας αδιάβαστο όποιον παραμένει λάτρης των καθαρών γεύσεων.

Η μεξικανική κουζίνα είναι εξάλλου παγκοσμίως γνωστή για τα πιάτα με σοκολάτα. Όπως το περίφημο Mole de Poblano, το κοτόπουλο (ή γαλοπούλα) σε πλούσια σάλτσα σοκολάτας και τσίλι.

Ή το Asado de Bodas, χοιρινό κατσαρόλας με γερές δόσεις μεξικανικής σοκολάτας και μπόλικο τσίλι. Ακόμα και enchiladas θα βρεις βουτηγμένες σε πλούσιες σάλτσες με φρούτα και σοκολάτα.

Μόνο που οι συνταγές με κρέας και σοκολάτα δεν εξαντλούνται στη μεξικανική γαστρονομική παράδοση. Η σύγχρονη κουζίνα επιτάσσει μοσχαράκι (Osso Bucco) με σοκολάτα, κοτόπουλο με σοκολάτα και ρούμι, χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα λευκής σοκολάτας, ακόμα και συκώτι μοσχαρίσιο με σάλτσα σοκολάτας και πιπεριού.

Πλέον και η περίφημη μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι της Μέσης Ανατολής, το μπαμπά-γκανούς, θα το βρεις με σοκολάτα εντός του να συνοδεύει αρνίσιο κρέας. Αλλά και ο σταθμός στο μπάρμπεκιου, η BBQ σος, έχει δεχτεί στις μέρες μας το άγγιγμα της σοκολάτας.

Η σοκολάτα έχει μετατραπεί για τα καλά σε βασικό συστατικό της δημιουργικής φαντασίας των σεφ…


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.