Σε αυτή την πόλη ο κόσμος έχει εμμονή με τον πρωινό – Οι κάτοικοι ξυπνούν χαράματα για να το απολαύσουν

Σε αυτή την πόλη ο κόσμος έχει εμμονή με τον πρωινό – Οι κάτοικοι ξυπνούν χαράματα για να το απολαύσουν

Σε αυτήν την πόλη της Ταϊλάνδης οι κάτοικοι της ξυπνούν από τα ξημερώματα, προκειμένου να φάνε πρωινό και να απολαύσουν τον καφέ τους.

Από πολύ νωρίς το πρωί τα μαγαζιά που σερβίρουν αντίστοιχα γεύματα και καφέ είναι γεμάτα, ενώ οι πωλητές των δρόμων δεν προλαβαίνουν να πουλάν τα καλούδια τους.

Στην Τρανγκ λοιπόν – όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη πόλη – ο κόσμος έχει αυτήν την παράδοση, να τρώει συνέχεια και να ξεκινά τα γεύματα του από πολύ νωρίς κάθε μέρα. Θα μπορούσε να πει κανείς πως οι κάτοικοι της είναι σχεδόν εμμονικοί με το πρωινό, καθώς το θεωρούν κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Όσο για τα φαγητά που τρώνε στην αρχή της ημέρας τους, αυτά ποικίλουν από νουντλς και κουάκερ ρυζιού, μέχρι πατάτες, σούπες και κρέας.

Μάλιστα, αυτή η λατρεία με το φαγητό φαίνεται ότι επικρατεί μέχρι όλο το 24ωρο, καθώς τα εστιατόρια της περιοχής είναι πάντα γεμάτα και έτοιμα να σερβίρουν ένα σωρό πιάτα σε όποιον το ζητήσει. Κοινώς, οι άνθρωποι στην Τρανγκ τρώνε συνέχεια.

Όμως, αυτή η τόσο πρωινή παράδοση, έχει να κάνει με έναν άλλον παράγοντα που την δημιούργησε. Φαίνεται ότι η καλλιέργεια καουτσούκ είναι η πιο σημαντική αγροτική δραστηριότητα στην περιοχή γύρω από την συγκεκριμένη πόλη, επομένως είναι πολύς ο κόσμος που δουλεύει στα χωράφια. Και μιας και εργάτες πρέπει να μαζέψουν πολύ νωρίς τον χυμό από το συγκεκριμένο πρωινό, κάπως έτσι εξελίχθηκε και καθιερώθηκε μια κουλτούρα, που τελικά εξελίχθηκε σε πολύ ισχυρή και επιβάλλει το πρωινό οπωσδήποτε. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εργάτες μπορεί να έχουν φάει ήδη δυο φορές πριν την ανατολή του ήλιου.

Ακόμα ένας παράγοντας που έκανε το πρωινό να τρώγεται τόσο νωρίς στην Τρανγκ ήταν η μετανάστευση, αφού από το 15ο αιώνα και έπειτα ένας τεράστιος αριθμός μεταναστών από την Κίνα εγκαταστάθηκε εκεί. Αυτοί οι άνθρωποι άλλαξαν για πάντα τον τρόπο που η πόλη έπαιρνε το πρωινό της. Φαίνεται ότι ενώ στην αρχή αυτοί έπιναν μόνο τσάι το πρωί, με το πέρασμα των δεκαετιών οι τσαγερί της Τρανγκ άρχισαν να προσφέρουν και κάποια πιάτα, ενώ τελικά με τα χρόνια μεταμορφώθηκαν σε πλήρη εστιατόρια.

Πλέον, αυτή η πόλη είναι ταυτισμένη με τις τεράστιες αίθουσες που προσφέρουν ψητά, τηγανιτά, ζυμαρικά και άλλες τόσες επιλογές για όποιον θέλει να τις δοκιμάσει. Υπάρχει ακόμα και η τοπική σπεσιαλιτέ που είναι πασίγνωστη παγκοσμίως, το ψητό χοιρινό, το οποίο έχει τις ρίζες του στις κινέζικες γιορτές και θα το βρει κανείς να πωλείται παντού, από πάγκους του δρόμου, μέχρι τα πιο ακριβά μαγαζιά.

Όσον αφορά τα πρωινά γεύματα, ένα από τα πιο δημοφιλή είναι τα μπαστούνια τηγανισμένης ζύμης που πωλούνται στον δρόμο και εξαντλούνται αμέσως. Το καλό με αυτά, είναι ότι μπορούν να παραμείνουν για πολύ καιρό τραγανά από έξω και μαλακά από μέσα, επομένως ο κόσμος τα λατρεύει.

Δεν είναι όμως μόνο κινέζικα τα πιάτα που πρωταγωνιστούν στο γαστρονομικό ταξίδι της Τρανγκ, καθώς η νότια Ταϊλάνδη είναι γνωστή για τον εξίσου μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό της που έχει την δική του κουζίνα.

Με τόση μεγάλη ποικιλία σε πιάτα και τεράστια παράδοση στο φαγητό, δεν είναι τυχαίο που οι κάτοικοι της Τρανγκ έχουν τη φήμη των καλοφαγάδων, ενώ μπορούν να τρώνε μέχρι και 9 γεύματα την ημέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.